Şpagă cu împrumut de la Romică Anculia

Adus încătuşat la Tribunalul Caraş-Severin pentru punerea în discuţie a liberăririi sale condiţionate, directorul APIA Caraş-Severin a susţinut că întreg dosarul în care este acuzat de fraudarea fondurilor europene este o făcătură politică.

 

Romică Anculia a ajuns în arest după ce procurorii anticorupţie au adunat suficiente probe care să demonstreze că acesta ar fi pretins şi primit de la administratorii unor societăţi comerciale, în nume personal şi al primarilor mai multor comune din Caraş-Severin, diverse sume de bani, reprezentând 1/6 respectiv 1/3 din valoarea totală a lucrărilor decontate de primării din fondurile primite ca subvenţii pentru întreţinerea păşunilor. Anculia s-a apărat în faţa instanţei susţinând că nu ar fi pretins şi nu ar fi primit niciodată sume de bani de la vreun primar sau patron de firmă şi că nu a avut cu nimeni nicio înţelegere legată de deturnarea fondurilor europene.

Pus în faţa probelor, Anculia a găsit repede o explicaţie. “În legătură cu discuţia purtată în mediu ambiental în biroul său cu Jurj şi Ghiţă, inculpatul Anculia a afirmat că Jurj a fost cel care l-a rugat să-i dea cu titlu de împrumut suma de 5.000 de lei, pentru ca acesta să-i dea la rândul lui primarului de la Socol, sumă cu care ultimul să plătească nişte persoane, posibil angajate la firma lui Jurj. Banii i-a luat din haina sa din birou, iar faptul că avea o astfel de sumă mare asupra sa a fost o simplă întâmplare”, se arată în motivarea arestării preventive a lui Anculia şi a primarilor din Oţelu Roşu şi Socol, Simion Iancu Simi şi Valentin Ghiţă.

Iniţial, Anculia recunoscuse totul în faţa procurorului, dar ajuns în faţa instanţei şi- retractat declaraţia, susţinând că e nevinovat.

Comments

  1. nicky says:

    Spera stea acolo cat ca hotul asta sa ajunga cat mai repede la puscarie si sa stea acolo cat mai mult.