VIDEO: Satul lacustru de pe Dunăre, în cumpănă!

Piesele din puzzle-ul satului lacustru de la Berzasca ar putea fi în curând asamblate pentru transpunerea în realitate a construcției. Un potențial investitor cântărește varianta achiziționării proiectului.

La Berzasca s-a conturat de mai multă vreme un vis care, devenit realitate, ar aduce un unicat în țară: prima stațiune de sate lacustre. Astfel, cu acest proiect s-ar crea un altfel de turism, un turism care să atragă persoane din toată Europa.

Proiectul a trecut de faza pe hârtie, s-au construit în Dunăre pilonii de susținere a locuințelor lacustre, iar căsuțele au fost finalizate încă de anul trecut, într-o fabrică din județul Hunedoara. Chiar și așa, cofinanțarea lui a fost imposibil de suportat pentru beneficiar, dată fiind criza financiară din țară, însă o nouă speranță a apărut de curând în Berzasca. Primarul comunei, Petru Furdui, s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu un investitor interesat de achiziționarea proiectului în acest stadiu, pentru a merge mai departe cu realizarea lui. „A fost la Berzasca, i-am prezentat proiectul și acum a rămas că ne va da un răspuns”, a declarat pentru Express de Banat primarul.

Dacă răspunsul va fi unul pozitiv, atunci turismul de la malul Dunării va înflori într-un timp foarte scurt. Chiar și amânat, proiectul nu a fost lăsat uitării și se vor căuta alte soluții pentru realizarea lui, dacă acest investitor va renunța la ideea sa.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO: DE LA VIS LA REALITATE