VIDEO. Rectorul Frunzăverde îi trage de mânecă pe parlamentari!

Aflată într-o situație dificilă, conducerea UVT a semnalat faptul că nicio instituție publică și niciun parlamentar din Caraș-Severin nu s-a arătat interesat de soarta universității reșițene.

Asta, cu excepția Primăriei Reșița, care deși nu are cadrul legal să intervină și-a manifestat public susținerea față de mediul academic din oraș.

Mă gândesc, sigur, că nu putea fi Primăria din Caransebeș care să vină cu o reacție de susținere pentru universitatea din Reșița, deși avem foarte mulți studenți și de acolo. Nu am văzut niciun fel de punct de vedere sau de susținere din partea niciunei primării. Nu am văzut niciun fel de susținere din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, nu am văzut niciun fel de susținere din partea vreunui deputat sau parlamentar, dânșii ne reprezintă pe noi la București, pe care trebuia să îi doară faptul că universitatea din Reșița se află într-o astfel de suferință. Drept urmare, public, îmi exprim mulțumirea față de Primăria Reșița și consilierii locali, singurii care și-au exprimat susținerea, chiar și morală. Uneori este nevoie și de aceasta pentru a putea merge mai departe, mai ales atunci când este foarte greu”, a declarat rectorul Universității „Eftimie Murgu”, Doina Frunzăverde, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o în această săptămână.

În scurt timp, cele două comisii privind fuziunea prin absorbție se întâlnesc pentru prima dată, ca să discute pe această temă.

Rămâi cu Express de Banat și află reacția parlamentarilor de Caraș-Severin!

Comments

 1. andy says:

  Ati umplut sistemul bugetar cu semidocti care habar nu au ce inseamna un examen. Au purtat doar toga la cursul festiv.

 2. Adam says:

  Daca institutiile invocate acuzate ca nu “au sustinut” s-ar fi aflat intr-o postura asemanatoare, ar fi sarit UEM in sus sa-i sprijine? Ma indoiesc. Pretentiile d-nei Rector sunt absurde. Ce sa “sustii”? coruptia?!

 3. Vlad Lazarescu says:

  Dna Frunzaverde ceea ce nu intelegeti dvoastra si trebuie sa recunosc ca o faceti cu destula nerusinare este faptul ca sub conducerea directa si “extrem” de eficienta UEM RESITA a ajuns ceea ce a ajuns, va reamintesc, o institutie corupta si saraca, mai plastic dar in ton cu viata, un fel de prostituata academica. Cine credeti ca s-ar avanta sa apere un astfel de specimen academic ca cel pe care il reprezentati cu atata nerusinare? Singura grija este sa “salvati” nu onoarea unor profesori corecti, nu binele unor saraci geniali care nu pot studia decat la Resita, nici macar binele unui judet din acest pdvd ci singurl interes major este ca dvoastra si inca cativa din cei ce ati prapadit UEM sa aveti un loc de munca, altul decat la o scoala de cartier. Chiar nu pricepeti ca ati adus rusine unui judet intreg, in calitatea dvoastra de rector al unei institutii corupte? Cu arestati, dosare etc…ati reusit marea “reusita”.

 4. ghita says:

  Va dati seama cat de rau a ajuns UEM incat sa-l laude o Frunzaverde pe Stpanescu?S-a intors lumea cu fundu-n sus!!

 5. Vasile zis Bombardierul says:

  Discursul acesta este pur politic. “Nu am avut parte de sustinere din partea primariei Caransebes?!” Dar de ce nu cere-ti sustinere din partea Moldovei pentru studenti moldoveni care vin sa studieze la “Universitatea” Eftimie Murgu?

 6. x says:

  “Aflată într-o situație dificilă, conducerea UVT a semnalat faptul că nicio instituție publică și niciun parlamentar din Caraș-Severin nu s-a arătat interesat de soarta universității reșițene.” UEM nu UVT

 7. Adam says:

  Domnule(a) X, videoclipul este foarte clar. Cine se plange este rectorul Doina Frunzaverde!”Conducerea UVT este o greseala de tehnoredactare care ii apartine autorului articolului. Fie vorba intre noi gresesc destul de des, gramatical, etc. Este evident ca este vorba de “conducerea UEM”!

 8. popescu says:

  numai exista mandrie si demnitate in aceasta tara, sa ajunga un rector al unei universitati sa ceara sprijinul primariei de la “ciorogarla” ,pentru sustinerea securistilor mihaila, dan stan, frant(plus cei sub acoperire-amantele), a ospatarului ajuns cadru universitar borduz, a profesorului spataru ajuns la parnaie, intrece orice limita a bunului simt.singurul lucru pe care il urmaresc acesti indivizi este incasarea a sute de milioane de la amaratii de parinti pensionari pentru asi vedea si ei copii si nepotii studenti

 9. cunoscator says:

  “Sustinerea” primariei Resita care inseamna TOTDEAUNA, numai PRIMAR, este , nu de grija UEM, ci pt. imagine in fata resitenilor, doar se apropie alegerile!