UPDATE/EXCLUSIV. Acționarii de la Metalul se luptă în plângeri penale. Și Rufă se alege cu una!

Băgat la mijloc între primarul Mihai Stepanescu şi Cătălin Rufă în scandalul de la echipa de fotbal din Valea Domanului, Ioan Crina se vede pus în postura de a da explicaţii procurorilor. Ar fi semnat un document în calitate de viceprimar şi l-ar fi depus fără niciun drept la dosarul de insolvenţă a clubului.

Tribunalul Caraş-Severin va analiza astăzi solicitarea lui Cătălin Rufă ca SC Metalul Reşiţa SA să intre în insolvenţă. Nu este însă singurul meci care se joacă la Parchet sau Tribunal. Patronul rosso-nerilor a reacţionat dur după ce viceprimarul Crina a semnat un document care a fost depus la dosarul de insolvenţă de pe rolul instanţei. Document prin care municipalitatea arată că Metalul nu s-ar afla în stare de insolvenţă. Rufă a trimis ieri o adresă Consiliului Local Reşiţa prin care înştiinţează că municipalitatea nu are de fapt nicio calitate în dosarul respectiv şi, ca atare, nu avea dreptul de a adresa nicio solicitare judecătorului sindic. Mai mult decât atât, acesta vorbeşte despre cererea semnată de Ioan Crina ca fiind neavenită şi, în consecinţă, despre „sancţionarea acestui comportament discreţionar”.

Cătălin Rufă admite că echipa de fotbal se descurcă tot mai greu, drept dovadă şi ultima poziţie din clasament, motiv pentru care susţine că va acţiona mult mai prompt şi dur, dacă e nevoie, în această relaţie cu municipalitatea reşiţeană, care numai normală nu e de vreun an încoace. „Vă atragem atenţia asupra faptului că, prin semnarea acestei adrese de către domnul viceprimar Ioan Crina, a fost săvârşită infracţiunea de abuz în serviciu. În fapt, scopul acestei adrese este de a influenţa, printr-o manieră nelegală, cursul justiţiei şi opinia judecătorului sindic cu privire la starea de insolvenţă a societăţii. În acest context, înţelegem să ne adresăm organelor penale cu o plângere penală îndreptată împotriva domnului Crina, care a efectuat o serie de acte în mod defectuos în exercitarea pretinselor atribuţii de serviciu, cu scopul evident e a prejudicia societatea noastră”, a mai transmis acesta aleşilor locali.

Intrarea clubului în insolvenţă ar însemna, printre altele, ca toate litigiile să fie stinse în timp şi nu în termen de câteva zile, aşa cum obligă federaţia prin comisiile sale. S-ar evita astfel depunctarea echipei şi eventualele neprogramări. Rufă a taxat încă o dată atitudinea celor care au abandonat echipa şi aşteaptă veşti bune de la tribunal. „Cum să se opună cererii de insolvenţă?! Cum să facă aşa ceva când asta e singura şansă pentru club? Tatăl meu, care e administratorul societăţii, dacă nu făcea cererea de intrare în insolvenţă, era caz penal pentru el. El nu a făcut altceva decât să respecte legea. Nu e destul de complicată situaţia?! De ce mai pun piedici în continuare? Repet, insolvenţa e singura şansă pentru Metalul. Nu pot să înţeleg de ce se vrea răul acestei echipe. Îmi aduc aminte după ce am bătut la Caransebeş, era echipa primăriei, a Reşiţei, dădeam prime, făceam petreceri cu suporterii. După trei sau patru luni nu mai era echipa Reşiţei, era a lui Rufă”, a comentat patronul rosso-nerilor.

Viceprimarul Crina e scandalizat!
Al doilea om al Reșiței se declară uimit de modul în care Cătălin Rufă acționează în raport cu Consiliul Local. Potrivit viceprimarului, decizia investitorului de a-i face plângere penală pentru abuz în serviciu este nejustificată. “Să îmi explice ce abuz în serviciu am făcut eu? Că nu sunt de acord cu insolvența? Ca să fim de acord cu aceasta avem nevoie de câteva documente pe care să le analizăm, nu să aflu din presă că Rufă își dorește insolvența. Când i-am solicitat să ne prezinte situația financiară a clubului, la care și noi suntem acționari, a răspuns că nu are bani pentru copii xerox, după care a revenit cu niște informări haotice din care n-a înțeles nimeni nimic”, a declarat viceprimarul Ioan Crina.

Acesta a mers mai departe și a ținut să îi transmită lui Rufă că lucrurile nu se opresc aici. “Habar nu are ce înseamnă banul public. Noi am contribuit cu fonduri la capitalul social, astfel că el este obligat să ne arate niște rapoarte. Prin urmare, îi voi face eu plângere penală întrucât Consiliul Local este acționar și orice buget de venituri și cheltuieli trebuie aprobat în forul legislativ”, a subliniat Crina, care de câteva luni a fost delegat să se ocupe de problemele legate de fotbal.

Acesta a amintit și de problema deconturilor, pe care investitorul nu s-a obosit să le depună în contul cheltuielilor realizate, precizând faptul că nu se pot acorda alte sume fără explicații date în prealabil pentru sumele risipite anterior. De asemenea, a amintit și de celelalte firme la care Consiliul Local era acționar și care, periodic, prezentau în plen bugetul de venituri și cheltuieli care era discutat și aprobat de aleșii locali.

 

Comments

 1. popescu says:

  ASA VA TREBUIE FINDCA ATI AMESTEACA BANII PUBLICI CU INTERESELE UNUI PRIVAT , SA NU PATITI CE A PATIT SPATARU IN COMBINATIA CE A FACUTO CU ACEL INVESTITOR DUBIOS PUS PE FURAT .LASATI SPORTUL SA FIE SUSTINUT DE CATRE PRIVATI SI FOLOSITI BANII ADUNATI DIN IMOZITELE PE CARE LE PLATIM NOI FRAIERII DE CONTRIBUABILI, PENTRU DEZVOLTAREA ORASULUI: REPARAREA STRAZILOR, CURATENIA CARE ESTE DE PROASTA CALITATE MIZERIA DOMNESTE LANGA CLADIREA PREFECTURII,A COSILIULUI JUDETEAN, LA BLOCUL 800 , CE SA MAI ZICEM DE STRAZILE LATURALNICE, SUNT STRAZI FARA APA IN SECOLUL XXI IN RESITA, PE BANII CARE IATI ARUNCAT PE APA SAMBETEI PENTRU UN FOTBASL MEDIOCRU CARE NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI PUTEATI SA DESFINTATI LINIA DE TRANVAI SI SA ARATE SI BULEVARDELE RESITEI CA IN ORASELE CIVILIZATE.LUATI EXEMPLUL ECHIPEI DE HANDBAL CARE FIIND FINANTATA DIN BANI PRIVATI ARE MOMENTAT UN MANAGEMENT DE SUCCES FIINB O ECHIPA NOU PROMOVATA SI NEANVINSA -BRAVO ACESTOR ADMINISTRATORI PRIVATI SI ECHIPEI DE ANTRENORI SI JUCATORI CARE NE MAI ADUC O MICA BUCURIE SI NOUA PENSIONARILOR PREZENTI LA SALA POLIVALENTA.LA POLUL OPUS ESTE ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA RESITA CARE ESTE BALACARITA DE MAESTRUL RUFA, BRAVO LUI CA VA FACE DE RAHAT INSTITUTIE CU ZECI DE JURISTI,DE O ARMATA DE DIRECTORI, DE CONSILIERI MUNICIPALI CE RIDICA MANA SI IN SOMN ,FINDCA HBAR NU AU CE VOTEAZA.IATA CA SI ORASUL RESITA A AJUNS SA FIE CUNOSCUT IN ROMANIA SI IN LUME PRIN SCANDALURILE LEGATE DE FOTBAL SI DE LA UNIVERSITATEA EFTIMIE MURGU.

 2. GRN says:

  Domnule Crina , ati vazut cui ati luat apararea ? Rufa trebuie sa paraseasca Resita cat mai repede si indiferent de costuri. Domnilor consilieri , rufa trebuie sa paraseasca orasul AZI nu maine.

 3. Vio-rita duetul turnator says:

  Un fleac …. Ne-am ciuruit toti colegii !!! Si suntem mandre de ceea ce am facut. Sa ne traiesti Imparate Luminate !

 4. S. Bondar says:

  Primul a fost Armasu care a vorbit, stai sa vezi cand incepe sa vorbeasca si cei de la Elis Pavaje despre ce se intampla in orasul nostru. Sa va vedem atunci pe unde mai scoateti camasa. Vi se cam scurteaza plapuma necompromisilor.

 5. denis says:

  Cred ca trebuie da vina la putere pnl-pdl pentru urmatoarele motive: 1. Sa il faca cetatean de onoare pe chinezul care ne- a vandut dalele din centru. 2. Sa reabiliteze spitalul de urgenta construit la Km 7 si sa construiasca un heliport. 3. Sa il ajute pe Hotnogu sa-si mai construiasca un bloc ca, deh de atatia ani cu criza financiara o mai fi saracit.

 6. Marrri says:

  Miai te repeti si incepi sa plictisesti cu aceste repetitii ale tale. Altceva nu mai sti decat centru, km 7 si blocul lui Hotnorrrrrru. Daca ai sange in instalatie de ce nu le-ai facut plangeri penale sa infunde puscariile si sa ne scapam de ei. Eu te suspectez ca nu ai vrut sa deschizi aceasta cutie a pandorei pentru ca vroiai sa lucrii si tu in voi fara sa iti faca si ei tie pe urma plangeri. Daca nu binevoiesti sa le faci plangere penala pentru raul pe care l-au facut orasului atunci nu mai chiuii ca o muiere virgina ca nu ne impresionezi. Ori esti barbat ori nu.

 7. MIAI STERPELESCU says:

  TOTI VINOVATII SA MEARGA SA JOACE HANDBAL LA DINAMO. ABIA ATUNCI VOM AVEA ECHIPA DE FOTBAL LA RESITA.

 8. denis says:

  Marri astia sunteti voi , copii a lui Hotnogu. Dupa ce ati distrus judetul si a ajuns pe ultimele locuri, a venitrandul si la UEM. Unde ati fost la conducere, praful s-a ales.

 9. flori says:

  Nu fiti nedrepti, blocurile lui Hotnogu sunt facute din … Meditatii si salariul lui de viceprimar.

 10. GRN says:

  voi nu vedeti ca aici e articol de sport ? aici sa comenteze doar suporterii