VIDEO: Fostul primar al Bocşei, reclamat la DNA pentru şmenuri imobiliare

explo 1000x200

Viceprimarul Constantin Borozan a adus ieri la cunoştinţa consilierilor locali din Bocşa mai multe nereguli pe care le-ar fi comis fostul edil-şef, Mirel Pascu, în urma cărora oraşul a fost grav prejudiciat.

În ultima şedinţă de consiliu local a anului, Borozan a dat citire unor informări semnate de primarul Eugen Cismăneanţu prin care li s-au adus la cunoştinţă consilierilor mai multe nereguli ce ar fi fost săvârşite de actualul consilier local Mirel Pascu. Mai întâi, vicele a prezentat situaţia unui teren care ar fi ajuns printr-un intermediar şi mai multe acte întocmite în fals în proprietatea Minodorei Pascu, sora ex-primarului, caz despre care Express de Banat a mai scris. Borozan a adus apoi în discuţie o tranzacţie şi mai dubioasă. E vorba de terenul pe care funcţiona cândva autogara, iar acum e amplasat un supermarcket. Lui Pascu i se impută că a vândut terenul în suprafaţă de 4490 mp printr-un intermediar, la un preţ foarte mic, folosindu-se de anumite artificii nelegale.

Concret, la data de 4 decembrie 2008, primarul Mirel Pascu, în calitate de reprezentant legal al oraşului Bocşa şi al Consiliului Local, a semnat pentru terenul respectiv un contract de vânzare-cumpărare cu SC Rolman Development SRL, la preţul de 238.898 lei cu TVA inclus. Consiliul Local aprobase în prealabil vânzarea “cu condiţia ca adjudecarul licitaţiei publice deschise să edifice pe parcela respectivă un supermarcket şi să realizeze 80 de locuri de parcare pentru autoturisme”. La Biroul Notarial Neamţu & Popescu s-a semnat un contract care prevede însă cu totul altceva. “Conform alin. 2 din contract, vânzarea s-a făcut cu condiţia ca pe această parcelă să se edifice un supermarcket. Prin această reformulare a art.2 s-a exclus obligaţia adjudecarului de a proceda la edificarea unui supermarcket, dându-i posibilitatea de a vinde mai departe acest teren, ceea ce s-a şi întâmplat”, a arătat Borozan, spre stupefacţia celor prezenţi în sală.

La diferenţă de doar 12 zile de la semnarea contractului, SC ROLMAN DEVELOPMENT SRL vinde mai departe terenul respectiv către SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Evident, actul e autentificat de acelaşi birou notarial. De data aceasta, preţul de vânzare este de 135.000 de euro, mai exact, 529.861 plei plus 100.673 reprezentând TVA. Cu alte cuvinte, în mai puţin de două săptămâni, valoarea terenului a crescut cu 390.000 de lei, mai mult decât dublu! SC ROLMAN DEVELOPMENT, care funcţiona cu, atenţie, doi angajaţi, a câştigat astfel aproape 100.000 de euro din două semnături. “Considerăm că s-au adus grave prejudicii bugetului local al oraşului, motiv pentru care ne vedem obligaţi a sesiza organele competente”, a spus primarul Cismăneanţu. Pus în faţa tirului de acuzaţii, Mirel Pascu a răspuns câtorva dintre ele şi nu s-a arătat deloc îngrijorat de sesizarea autorităţilor, considerându-se nevinovat. La un moment dat însă, când se prezentau nereguli depistate şi la azilul de bătrâni, unde director a fost soţia sa, a părăsit sala.

 

 

banner 970 x 250

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    EI DA…Sarbatorile vin,toata lumea scrie…e nevoie de bani de concedii…:)))))))))