Anculia vrea să fugă de ziarişti

Anculia, fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin, şi fostul edil-şef al comunei Socol, Valentin Ghiţă, încearcă să scape de judecata magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin.

Judecaţi de magistraţii cărăşeni pentru fapte de corupţie alături de Iancu Simion – Simi, fost primar al oraşului Oţelu Roşu, Anculia şi Ghiţă au făcut cereri de strămutare a procesului. Mediatizarea cazului, consideră cei doi, poate influenţa instanţa şi atunci s-ar impune trimiterea dosarului pe rolul altui tribunal. Iancu Simion – Simi are încredere însă în judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin, fiind singurul care nu a cerut judecarea lui în altă parte.
Instanţa cărăşeană a considerat că judecarea celor trei ar trebui să se facă în stare de arest preventiv, dar Curtea de Apel Timişoara a arătat mult mai multă clemenţă şi i-a eliberat condiţionat. Poate fi încă un motiv pentru care Anculia şi Ghiţă să-şi fi dorit strămutarea. Cererea respectivă va fi analizată abia în 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

banner 970 x 250