Criminalul “Americanului” a fost condamnat

Constantin Paier, bărbatul de 30 de ani care în luna septembrie a înjunghiat mortal un bătrân de 77 de ani în locuinţa acestuia furându-i mai multe bijuterii, a recunoscut fapta şi a beneficiat de o reducere substanţială a pedepsei.

Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat de omor pe bărbatul care a mai fost certat cu legea penală şi l-a condamnat la mai puţin de două săptămâni de la ajungerea dosarului pe rolul instanţei. Paier a recunoscut tot, nu a cerut administrarea niciunei probe în apărarea sa şi asta l-a făcut să scape cu o pedeapsă mai blândă. Pentru oribila crimă de pe Aleea Galaţi, acesta a fost condamnat la opt ani de puşcărie. “Instanţa a mai dispus revocarea beneficiului suspendării condiţionate a pedepsei de doi ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 506/30.11.2010 pronunţată de Judecătoria Reşiţa, rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Timişoara, şi adaugă respectiva pedeapsă la actuala pedeapsă de opt ani închisoare. În consecinţă, inculpatul va executa pedeapsa de zece ani închisoare”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Pentru că s-a dovedit că barbatul suferă de anumite afecţiuni psihice, instanţa l-a obligat să urmeze tratament medical de specialitate până la însănătoşire. Totodată, a fost obligat la plata a 13.000 de lei cu titlu de daune materiale către rudele victimei. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În luna septembrie, un bătrân de 77 de ani, poreclit “Americanul”, a fost găsit decedat în propriul apartament din cauza mai multor lovituri de cuţit. Inițial, mobilul uciderii bătrânului a fost jaful, mai exact, niște bijuterii, dar ulterior s-a conturat o nouă teorie. Bătrânul se cunoștea cu criminalul și se pare că i-ar fi propus acestuia să întrețină relații sexuale. Paier şi-ar fi ieşit din minţi şi, în urma altercației, bătrânul a fost înjunghiat de două ori, răni ce i-au provocat moartea. Cu toate acestea, apartamentul victimei a fost găsit răvășit, iar bijuteriile pe care le purta bătrânul nu s-au mai găsit asupra lui.