Victorie şi cu Satu Mare. De promovare vorbim la iarnă!

Metalul Reşiţa a învins astăzi, în Valea Domanului, cu scorul de 1-0, Olimpia Satu Mare, şi rămâne lider în Liga a II-a, seria a II-a.

Daniel Opriţa continuă să meargă pe principiul rotirii jucătorilor şi socotelile îi ies destul de bine până acum. A făcut câteva schimbări în formula de start şi astăzi, iar Metalul a luat încă trei puncte, chiar dacă rosso-nerii nu s-au mai impus la fel de clar ca în jocurile cu Vâlcea sau Poli. Olimpia a venit cu intenţii serioase în Valea Domanului de a obţine măcar un punct şi a ratat primele ocazii importante de gol ale meciului. Zimmermann a fost însă şi astăzi în zi mare, s-a opus cu un reflex excelent deschiderii scorului la reluarea lui Boştină, iar cu opt minute înainte de pauză Buhăescu, omul cu golul din tabăra reşiţeană, a aruncat în aer tribunele mult prea puţin populate pentru o echipă de pe primul loc. După pauză, oaspeţii au insistat mai mult şi au ratat câteva ocazii uriaşe. Zimmermann a făcut minuni între buturile reşiţene, dar la fel de adevărat este că şi Ciucă putea rezolva meciul în vreo două rânduri. Cu 20 de minute înainte de final s-a lăsat liniştea în Valea Domanului. Muntean a căzut în careul nostru, însă penalty a văzut doar banca oaspeţilor. Arbitrul Antonie a arătat galben, pentru simulare, şi cum Muntean mai avea unul a fost eliminat. Rămasă în zece, Olimpia nu s-a predat, ba dimpotrivă, parcă a fost mai periculoasă. Cea mai mare ocazie a finalului de joc a aparţinut însă tot Metalului, Buhăescu lovind transversala. S-a terminat 1-0, trupa lui Opriţa rămânând pe primul loc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648229006359″]

Cosmin Bodea, antrenorul Olimpiei, a acuzat arbitrajul, care i-ar fi dezavantajat echipa: „Am făcut cel mai bun joc din acest început de campionat. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil. Din păcate, la fiecare joc din deplasare, suntem ciupiţi sistematic. Penalty în minutul 2 la Câmpina, inexistent, penalty în minutul 92 la Mioveni, inexistent, arbitrajul de astăzi care mă lasă în zece oameni după ce fundaşul nu atinge mingea în careu, jucătorul meu nici nu simulează, se ridică şi îi dă al doilea galben. Cot în gură la Villand în minutul 70, lasă jocul să continue să mă prindă pe contraatac. Ce să le spun la jucătorii aştia care în zece au dominat echipa de pe primul loc?! Au dominat echipa de pe primul loc într-o manieră categorică!”

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648227663547″]

Daniel Opriţa nu o consideră nici acum pe Metalul favorită la promovare şi spune că şi-ar dori mai mult sprijin din partea microbiştilor. „Ştiam că întâlnim un adversar greu, tocmai de asta i-am avertizat pe băieţi. Am prins o zi mai slabă, se întâmplă, dar au demonstrat că au caracter, au alergat, au arătat că suntem o echipă. Importante sunt cele trei puncte. Mi-aş dori ca lumea să susţină mai mult această echipă, e echipa oraşului! Nu e favorită Reşiţa la promovare, că nu am câştigat la Oradea. Dacă băteam, mai încurcam şi noi, dar aşa… Timişoara începe să-şi revină. Vorbim la iarnă. Timişoara are un lot mai bun, mai numeros, nu e uşor să ne batem cu Poli”, a declarat tehnicianul Reşiţei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648236700218″]

Metalul: Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciucă, Ciobanu, Aniţoiu – Breşneni, Feher – Ov. Vasile, Cl. Ionescu, Al. Roman – Buhăescu. Rezerve: Pascal – Neagoe, Vaştag, Popescu, Manole, Voinea, Enescu

Olimpia: Anca-Trip  – D. Muntean, Burlacu, Heil, Iuhas (cpt.) – Mureşan, Scvarczkopf, Bic, Villand, Boştină – Gavrilescu. Rezerve: Şuta – Micaş , Onicaş, Rus, D. Feier, M. Ioniţă, Laso

Comments

  1. GRN says:

    felicitari metalu ! felicitari oprita !

  2. TM says:

    MAI aveti cateva zile pana CCA din conducerea voastra pleca!!!!!!!!!!!!

  3. laszlo tiberiu says:

    Felicitari,demonstrati in continuare ca sunteti spartani