Aproape 50 de milioane de euro pentru apă, canal și stație de epurare la Caransebeș!

Oficialii județeni au inspectat recent șantierele pe care se lucrează în municipiul vecin, ca să vadă stadiul lucrărilor. Fondurile europene derulate sunt salvarea unor investiții care nu ar fi putut fi făcute niciodată din bugetul local sau din fonduri guvernamentale.

Programul Operațional Sectorial de Mediu 1 se derulează în momentul de față în toate orașele județului Caraș-Severin. După încheierea ISPA, alte 2 programe valoroase sunt în atenția celor care conduc Palatul Administrativ. Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean, a precizat cu prilejul deplasării că investițiile nu se vor opri aici, ci vor continua prin proiecte europene extrem de valoroase atât în mediul urban, cât și rural.

„Pe programul ISPA am derulat la Caransebeş, pentru reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, 5,5 milioane de euro. Lucrările sunt terminate pe acest program. În acest moment lucrăm pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu 1, lucrări în valoare de 20,1 milioane de euro. Aici aţi văzut că e vorba de introducerea canalizării, se fac lucrări de reabilitare a canalizării, de reabilitare a alimentării cu apă. Mai mult, se construieşte o nouă staţie de sortare şi o nouă staţie de epurare. (…) Există un al treilea program de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi canalizare, Programul Operaţional Sectorial de Mediu numărul 2. Documentaţia a fost aprobată la Bucureşti, Caransebeşul va beneficia din acest program de 21,1 milioane de euro – extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canalizare”, a spus Frunzăverde. Astfel că, în total, pe cele trei faze, ISPA, Programul Operaţional Sectorial 1 de Mediu şi Programul Operaţional Sectorial 2 de Mediu, la Caransebeş Consiliul Județean va derula 46,7 milioane de euro.

„Ne aflăm pe strada Nicolae Bălcescu, unde în cadrul acestui proiect se extinde reţeaua de canalizare, pentru că în Caransebeş se extinde reţeaua de canalizare pe o distanţă de 20 de km, se reabilitează vechea reţea de canalizare pe o distanţă de 12 km. (…) Pe acest tronson, Primăria municipiului Caransebeş a licitat deja lucrările pentru asfaltarea străzii Nicolae Bălcescu, fiind pe traseul drumului european afectat încă de anul trecut de camioane, dar pentru a fi un lucru bine făcut în România lucrului bine făcut o să asfaltăm după ce se termină această canalizare, pentru că era impropriu să se asfalteze şi după aceea să intervină constructorul cu aceste reţele, racordul principal şi cele secundare. Închei prin a da şi o veste bună pentru cetăţenii din Valea Cenchii, pentru că în următoarea etapă este cuprins şi cartierul Valea Cenchii cu toate străzile aferente, iar în această etapă, pe reţeaua de alimentare cu apă este cuprins şi cartierul Teiuş. Sunt două cartiere care până în prezent nu au fost cuprinse sau nu au avut reţele de apă şi canalizare. Teiuşul este cuprins în această etapă şi Valea Cenchii în următoarea etapă”, a spus primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela.

Odată cu finalizarea celor 3 programe, derulate de Aquacaraș, prin Consiliul Județean și în parteneriat cu administrațiile locale, la Caransebeș nu vor mai fi probleme la acest capitol.

Comments

  1. mircovi says:

    Deci ca sa se inteleaga mai bine , aprox.10 indivizi cu trei ”utilaje”si o betoniera care incarca doar o roaba se construieste canalizare si statie de epurare de 20.000.000,00 milioane de EURO . Hahahaha…..se fura fondurile europene cu absurditate nu alta .