Victorie pentru ASU Poli la Buzău. Un fost idol alb-violet așteaptă să-i fie propus postul de antrenor!

ASU Poli nu se întoarce cu mâna goală după cinci zile departe de casă. Timișorenii s-au impus cu 1-0 pe terenul celor de la SCM Gloria Buzău, într-un meci restant din etapa a XI-a. Din nou, ”atacantul” a fost Mera, pentru un rezultat ce o duce pe Poli la 17 puncte. De asemenea, în perioada aceasta, un fost jucător iubit la Poli e ca și despărțit de echipa pe care o antrena și spune că ar veni la Timișoara!

Poli a început cu ghinion meciul din crângul buzoian, deoarece din minutul 8, l-a pierdut pe Alin Manea, accidentat și înlocuit cu Ungureanu. Altfel, prima repriză a fost una slabă. Timișorenii au fost periculoși doar la o reluare cu capul a lui Mera, din careu, dar mingea nu a prins spațiul porții. Gloria a avut două ocazii. Mihalache a avut o reluare cu capul peste buturi, iar Tucaliuc a avut o centrare bună din lovitură liberă, fază la care portarul Murariu a boxat balonul. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0.

Poli a reușit să marcheze în minutul 49. Zabun a băutut un corner, mingea respinsă a ajuns tot la el, care a trimis pentru Mera, iar fundașul a marcat din 6 metri, cu capul. Buzoienii lui Ilie Stan ar fi putut egala, dar Munteanu nu a prins un șut pe lângă buturi. Timișorenii au avut în minutul 57 o minge trimisă de Axente pe corpul portarului Stoian, iar un minut mai târziu, Scutaru a avut o minge care s-a dus puțin pe lângă poartă. Cu toate că Gloria a tot încercat să pună presiune și a mai irosit ocazii prin Huiban și Ioniță, Poli a rezistat și a ținut de rezultat.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Catană, Ghinga (cpt.), M. Ioniţă, Nedelea – Bourceanu, Ric. Mihalache (M. Constantinescu 62′) – Val. Munteanu, Tucaliuc,Huiban (M. Calu 88′)- Val. Alexandru

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Alin Manea (Ad. Ungureanu 8′),Dros, Vidrăsan (B. Vasile 87′), C. Popescu – Zabun (F. Trip 79′),Mir. Axente

Vine Buia?

Deocamdată, ASU Poli e condusă de pe bancă tot de interimarul Antonio Foale. Romulus Buia, dorit în trecut de club, e ca și liber de la Fotbal Comuna Recea, spune că ar veni din iarnă. ”Cum să o refuz pe Poli? Nu m-a sunat nimeni acum. Ultima dată m-au sunat acum ceva vreme. A cerut primarul (n.r. din Recea) 200.000 de euro, dar bine, el nu se pricepe. Nu aveam așa o clauză în contract. Dar m-a rugat primarul să rămân și am rămas. Acum mai sunt câteva etape, aș veni din iarnă, să-mi rezolv și eu problemele aici”, ne-a declarat Buia.

Până atunci, Poli joacă din nou sâmbătă la ora 14, cu Csikszereda Miercurea Ciuc.