În loc de centură primim „minicentură” – se asfaltează drumul dintre Săcălaz și Dudeștii Noi!

Până la începerea lucrărilor la Centura de Sud, Consiliul Județean Timiș investește într-un nou proiect de asfaltare: o „minicentură”, un drum de legătură între Săcălaz și DN6, care se speră că va ajuta la degrevarea orașului de traficul de tranzit.

Drumuri județene asfaltate există între Dudeștii Noi și Sânandrei, dar și între Sânmihaiu Român și Săcălaz, astfel că noua investiție va crea legătura între aceste patru comune și DN6. Șoseaua propusă spre asfaltare are lungimea de 5 km și este, în prezent, din pământ.

Investiția se ridică la 13 milioane de lei, inclusiv TVA, bani asigurați de o cofinanțare a Consiliului Județean de aproximativ 6 milioane de lei, restul sumei provenind din Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ceea ce privește durata estimată de execuție a lucrărilor, aceasta se ridică la 21 de luni, din care cinci sunt alocate doar proiectării.

În perioada imediat următoare, scoatem proiectarea și execuția la licitație. Lucrarea este cu atât mai importantă în contextul în care lucrăm și la documentația pentru legătura dintre Șag și Sânmihaiu Român. Când vom finaliza aceste două drumuri, vom avea un inel complet în jurul Timișoarei, format din drumuri județene pe parte de vest și centura ocolitoare la nivel de drum național în rest. Asta în condițiile în care lucrările la Centura de Sud trebuie să înceapă și ele în curând. Chiar și până la realizarea legăturii dintre Șag și Sânmihai, «inelul» se va închide prin Utvin”, declară președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Benzile de circulație vor avea o lățime de trei metri, cu un acostament de un metru pe ambele sensuri de mers. Sunt prevăzuți și 2,5 kilometri de parapete metalice pentru siguranța circulației, iar la intersecția cu DN6 se va amenaja un sens giratoriu care va permite trecerea și către accesul deja existent spre Dudeștii Noi.

De menționat este faptul că CJ Timiș are, de asemenea, în lucru și documentația pentru lărgirea la patru benzi a șoselei dintre Sânandrei și Calea Aradului.