Viceprimarul Timișoarei, la o săptămână de la preluarea funcției: „Lucrez într-un birou spațios, cu rafturile golite la plecarea omologului precedent”

Într-o postare pe rețelele sociale, tânărul viceprimar al Timișoarei a descris atmosfera din biroul de pe CD Loga nr. 1 pe care îl ocupă de o săptămână, de la preluarea funcției. În același timp, Ruben Lațcău spune despre jobul lui că este o experiență intensă și provocatoare, „pe alocuri ciudată”. 

Ruben Lațcău s-a instalat în biroul care în administrația Robu era ocupat de udmr-istul Farkas Imre. Viceprimarul spune că lucrează într-un birou spațios, „cu rafturile golite la plecarea omologului precedent”. „Ferestrele sunt mereu deschise, pentru că într-o zi sunt zeci de oameni ce vin și ies pe ușa biroului, cu probleme, în plină pandemie”, spune Lațcău.

CITEȘTE ȘI: Ruben Lațcău, votat viceprimarul Timișoarei. Cosmin Tabără a obținut doar voturile liberalilor

leader board 728 x 90 px

Mâna dreaptă a primarului Dominic Fritz a descoperit în această săptămână și că „orice decizie, orice sumă de bani, de la milioane la 10 lei, are nevoie să treacă prin pixul primarului sau al viceprimarului”. El a trecut în revistă și câteva dintre proiectele pe care le gestionează în această perioadă, unul dintre acestea fiind legat de situația de la compania de termoficare.

„Situația Colterm la intrarea noastră în administrație este dificilă, cu un nivel record de datorii, cu multe activități comerciale băgate pe gât de fosta administrație (printre altele, Colterm administrează toaletele publice ale orașului!), cam toate pe pierdere și cu un stoc minim de materie primă în prag de iarnă. Am început mandatul cu un contract de gaz care expira în câteva zile și cu un stoc de cărbune ce nu ne ajunge nici 2 săptămâni, cam asta a fost pregătirea de iarnă. Știu, cărbunele este groaznic și poluează, nu îmi place nici mie dâra de fum ce cuprinde orizontul de sud al orașului, dar adevărul adevărat este că aici nu există soluții rapide, de pe azi pe mâine. Avem nevoie să construim pe termen lung, să facem planuri și să luăm decizii ce vor aduce beneficii peste ani, în viitor și am început discuții cu organisme internaționale pentru a face un plan de retehnologizare și refinanțare, iar aici cred că în curând primarul Fritz va veni cu vești bune”, a povestit Lațcău.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Timișoarei: „Nu eu sunt specialistul, Ruben Lațcău, ci sunt un om care ascult cât mai mulți specialiști”. Domeniile de care va răspunde