Viceprimarul Timișoarei: „Nu eu sunt specialistul, Ruben Lațcău, ci sunt un om care ascult cât mai mulți specialiști”. Domeniile de care va răspunde

Tânărul viceprimar al Timișoarei ales la propunerea USR PLUS, Ruben Lațcău, prezentat de primarul Dominic Fritz ca fiind un „inginer ieșit din comun” pe care „poți să îl trezești la ora 3 noaptea și să îl întrebi cum trebuie să restructurăm Colterm”, spune că are capacitatea să-i asculte pe specialişti și să aducă expertiza lor în actul administrativ.

„A fost foarte generos domnul Fritz cu această afirmație. Eu am muncit foarte mult la programul nostru electoral și am discutat cu foarte mulți experți și sunt în contact cu foarte mulți oameni. Nu eu sunt specialistul, Ruben Lațcău, ci eu sunt un om care reușesc să ascult și să aduc între noi cât mai mulți specialiști și să reușim să formăm de fapt o expertiză la nivel de primărie, cum să abordăm aceste lucruri.”, a declarat Ruben Lațcău, după ce a fost ales viceprimar, referindu-se la subiectul restructurării Colterm.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Ruben Lațcău, votat viceprimarul Timișoarei. Cosmin Tabără a obținut doar voturile liberalilor

Potrivit primarului Dominic Fritz, Lațcău va fi responsabil de Direcția de Dezvoltare și de cea Edilitară, va răspunde de Evidența Persoanelor și „de câteva birouri mai mici”, cum ar fi cel de salubrizare, până la angajarea unui administrator public al orașului și până la desemnarea celui de-al doilea viceprimar.

„Sunt o sumedenie de proiecte care sunt momentan blocate în primărie și care ar avea nevoie de deblocare urgentă. Avem deja un status curent, știm cam care sunt problemele, cum putem să le deblocăm, ce nevoi am avea și în sensul ăsta am avea foarte mare nevoie și de al doilea viceprimar.”, a spus Lațcău.

Întrebat la ce blocaje face referire, viceprimarul a vorbit despre proiectele depuse pentru finanțare europeană din 2018 până acum. „Gradul de absorbție actual este de 0,22%. Avem proiecte pe reabilitări de blocuri unde de 2 ani nu s-a făcut nicio lucrare și au fost câte 4 licitații care au eșuat.”, a explicat el.

CITEȘTE ȘI: Fritz vrea să taie sporurile angajaților care lucrează la proiectele pe fonduri europene, din cauza ratei scăzute de absorbție. Reacția sindicaliștilor din primărie