Viceprimarul Tabără vrea un șef „pe bune” la Poliția Locală: „Urăsc simulările de concursuri”

După opt ani de interimat, Primăria Timișoara a scos la concurs postul de șef al Poliției Locale. Pe de altă parte, viceprimarul PNL Cosmin Tabără le transmite colegilor săi din conducerea instituției că își dorește ca acest concurs „să fie unul real”, și nu să aibă un câștigător dinainte cunoscut. 

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, salută decizia colegilor săi din conducerea instituției de a scoate la concurs postul de șef al Poliției Locale, după opt ani de interimat.

Încă din prima zi de mandat (19 ianuarie 2021), am susținut că este nevoie de organizarea unui concurs pentru ca postul de conducere al Poliției Locale să fie ocupat “definitiv”, să terminăm cu cei 8 ani de interimat. Am spus atunci, am spus și în cursul anului 2021 că definitivarea postului înseamnă responsabilitate, stabilitatea instituției, eliminarea “bisericuțelor” cauzate de perioada lungă de incertitudine. Am susținut și susțin că directorul Poliției Locale trebuie să acționeze pentru buna organizare a instituției, pentru a fi în slujba cetățenilor”, a afirmat Cosmin Tabără.

Totuși, viceprimarul Timișoarei este sceptic în privința modului în care va fi organizat acest concurs, astfel că a făcut un apel în vederea desfășurării unei competiții pe bune.

Ce îmi doresc? Ca acest concurs să fie unul real, în care cel mai pregătit și aplicat să fie desemnat câștigător. Îmi doresc o persoană care să cunoască realitățile orașului nostru, să aibă legătură, contact cu Timișoara, să nu fie un concurs cu un câștigător dinainte cunoscut. Urăsc simulările de concursuri și niciodată nu voi da girul unor astfel de competiții! Vorbele mele nu constituie “acuze”, nici bănuieli, dar spun public că avem datoria de a desemna cea mai competentă persoană care să pună umărul la asigurarea liniștii cetățeanului”, a precizat Cosmin Tabără.