Minune! După opt ani de interimat, postul de șef al Poliției Locale Timișoara, scos la concurs

Minune la Primăria Timișoara. După opt ani de interimat, postul de director executiv al Poliției Locale a fost scos la concurs. Candidații trebuie să aibă studii superioare, să știe să utilizeze calculatorul, să vorbească o limbă de circulația internațională și să aibă o vechime de cel puțin șapte ani. 

Primăria Timișoara anunță că a scos la concurs, miercuri, postul de director executiv al Poliției Locale. Această instituție a fost condusă interimar în ultimii opt ani.

Poliția Locală a fost condusă interimar timp de 8 ani, cu contracte prelungite de nenumărate ori, de fapt o formă mascată de a asigura supunerea oricui ar fi condus această structură. Este momentul ca acest lucru să înceteze. Poliția Locală Timișoara va fi condusă de o persoană aleasă pe criterii concurențiale. Sunt convins că vom găsi omul cel mai potrivit să asigure ordinea în oraș și liniștea timișorenilor și care va eficientiza această instituție”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, candidații trebuie să aibă studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în una din specializările: științe juridice, științe administrative, științe militare, informații și ordine publică, știința sportului și educației fizice, științe economice. De asemenea, aceștia trebuie să aibă studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă.

Totodată, candidații mai trebuie să posede cunoștințe de operare pe calculator MsOffice – nivel mediu, să cunoască una din limbile engleză/franceză/germană (citit, scris, vorbit) – nivel mediu și să aibă o vechime în specialitatea studiilor de minimum șapte ani.

Dosarele de concurs pot fi depuse în perioada 12 ianuarie – 31 ianuarie, la sediul Primăriei Timișoara, situat pe B-dul C. D. Loga, nr. 1, parter, camera 8.

Candidații care vor trece de selecția dosarelor vor susține testarea competențelor lingvistice de comunicare în limbi străine pe data de 10 februarie, de la ora 09.00, și proba de testare a competențelor în domeniul tehnologiei și informației IT în data de 10 februarie, de la ora 11.00. Proba scrisă va avea loc pe data de 14 februarie, de la ora 10.00”, a informat Primăria Timișoara.

Mai multe informații despre concurs sunt disponibile AICI!