„Primăria Timișoara continuă prigoana asupra investitorilor”. Acuzațiile făcute de un consilier local

dominic fritz primar la Timisoara

Consilierul local PNL Simion Moșiu a răbufnit de mai multe ori, marți seara, în ședința Consiliului Local Timișoara, acuzând noua conducere a primăriei de faptul că nu oprește „prigoana asupra investitorilor”. „Oamenii ăștia trebuie să lucreze, nu să meargă la Primăria Timișoara și să stea cu mâna întinsă”, a precizat liberalul.

După ce a majorat mai multe taxe și impozite plătite de firmele din Timișoara, primăria a venit cu o nouă măsură care va îngreuna viața societăților comerciale. Astfel, marți seara, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a modificat Regulamentul privind condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii din oraș.

Concret, noua conducere a Primăriei Timișoara a decis ca firmele care nu plătesc la timp viza anuală pentru acordul comercial nu doar că primesc o amendă cuprinsă între 500 și 2.000 lei, dar le va fi retras și avizul. Astfel, va fi nevoie de depunerea unui nou dosar, iar până la reavizare ar dura chiar luni de zile.

Cred că este suficient ca agenții economici care au greșit să fie amendați și nu să se aducă toate actele pentru a se relua procedura de avizare”, a precizat Radu Țoancă, consilier local PSD. Însă Paula Romocean, consilier local USR, a explicat că „agenții economici trebuie să aibă grijă să nu ajungă în această situație. Dacă nu respectă niște reguli, atunci trebuie să fie sancționați”.

Iritat de discuțiile din plen, Simion Moșiu, consilier local PNL, a răbufnit, afirmând că „se continuă prigoana asupra investitorilor. Nu înțelegem unde este debirocratizarea de care vorbeați în campania electorală? Cum adică să refacă dosarul? Păi acela este la primărie, domnilor. Ce facem? Până unde doriți să ajungeți cu prigoana împotriva investitorilor mici? Până unde și până când?”.

În discuție a intervenit și Roxana Iliescu, consilier local Pro România, de meserie avocat, care a precizat că, din punctul său de vedere, este ilegal să se aplice o sancțiune de două ori. „Nu putem aplica două sau mai multe sancțiuni pentru aceeași faptă”, a adăugat Roxana Iliescu. Însă Caius Șuli, secretarul Primăriei Timișoara, a spus că este vorba de o sancțiune complementară.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Oamenii ăștia trebuie să lucreze, nu să meargă la Primăria Timișoara să stea cu mâna întinsă. Încercați să obțineți o autorizare de la Primăria Timișoara și să vedeți cât durează. (…) Coborâți în viața reală, coborâți pe trotuar, lăsați laptop-urile, mergeți pe stradă să vedeți cum stau lucrurile. Nimeni nu răspunde pentru incompetenții din Primăria Timișoara. Sunteți reprezentanții oamenilor, nu ai mall-urilor. Ce se întâmplă?”, a spus, nervos, în timpul plenului, Simion Moșiu.

Radu Țoancă a făcut amendament prin care a solicitat să fie scos articolul care prevede reavizarea dosarelor, însă acesta a picat. Pe de altă parte, a trecut un amendament făcut de Paula Romocean, cu privire la stabilirea datei limită pentru plata vizei anuale de 31 martie, în loc de 28 februarie.

Cred că cetățenii Timișoarei trebuie să se obișnuiască cu faptul că sunt suprataxați de administrația Fritz. Trebuie să se obișnuiască ușor că sunt obligați, la moftul domnului primar, să dea cât mai mulți bani Primăriei Timișoara”, a precizat Adrian Lulciuc, consilier local PNL.

La finalul unor discuții de aproximativ 30 de minute, proiectul a fost aprobat. Înainte de a trece la un alt proiect de hotărâre, Radu Țoancă le-a amintit celor din Primăria Timișoara să nu uite de noul regulament privind comerțul stradal, cel vechi fiind abrogat în vara anului trecut.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/