Viceprimarul liberal al Primăriei Timișoara insistă ca administrarea cimitirelor din oraș să fie scoasă la licitație, după ce a vizitat patru dintre acestea și s-a declarat dezamăgit de ce a văzut. Pe de altă parte, cei din administrația cimitirelor se confruntă cu o creștere semnificativă a activității, în principal din cauza pandemiei de Covid-19.
De săptămâna trecută, viceprimarul Cosmin Tabără a dat dispoziție administrațiilor cimitirelor să pregătească spațiile pentru vizitatori, având în vedere Ziua Morților, să se asigure că cișmelele sunt funcționale, că este curățenie și că oamenii au la dispoziție recipiente în care să își poată arunca deșeurile. Luni, Tabără a fost să verifice cum s-au lucrurile.
„Am vizitat cimitirele din Calea Șagului, Rusu Șireanu, Calea Buziașului, Calea Lipovei. Ca să fiu foarte sincer, la prima vedere am avut o dezamăgire, dar după ce am stat de vorbă și cu câțiva cetățeni, ca să înțeleg și părerea lor, aceștia mi-au spus că e mai bine decât în alți ani. Mă bucur că au simțit o îmbunătățire, dar pe de altă parte îmi doresc să fie mai bine. Știu că cei din administrația cimitirelor se confruntă acum cu o creștere semnificativă a activității, în principal din cauza pandemiei, în Calea Buziașului, unde media era de 50 de înmormântări, acum s-a ajuns la peste 80. Îmi pare sincer rău că nu am făcut mai mult până acum, dar le promit timișorenilor că voi continua să monitorizez activitatea în direcția asta și că trendul va fi pozitiv.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.
Liberalul insistă, în context, ca administrarea cimitirelor să fie scoasă la licitație.
„Din cauza lipsei de implicare și a metodelor de lucru, în urmă cu câteva luni am reziliat contractele cu societatea care administra cimitirele din Șagului și Rusu Șirianu. Consider că un caiet de sarcini bine făcut, un contract urmărit așa cum trebuie vor duce la îmbunătățirea condițiilor din cimitire. Preluarea administrării cimitirelor de către PMT înseamnă centralizarea serviciului, costuri mari, angajarea a câtorva zeci sau poate peste 100 persoane. Da, doar societatea care administrează cimitirele din Calea Aradului și Stuparilor are peste 50 angajați! Cred că externalizarea serviciilor este o soluție pentru a descongestiona aparatul primăriei, dar pe de altă parte, urmărirea contractelor este o obligație a PMT.”, a mai spus viceprimarul.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281