Campania de vaccinare, sabotată la nivel înalt! Biserica și oamenii politici – principalii vinovați!

nelu popa coronavirus

Românii sunt reticenți în fața vaccinării pentru că iau în seamă orice informație aruncată pe rețelele de socializare. Un rol important în eșecul campaniei de vaccinare l-a jucat însă și Biserica, instituția care are încă suficientă credibilitate și care ar fi putut spori numărul celor imunizați. Însă nici politicienii nu au făcut nimic pentru a crește încrederea în vaccinare.

Primarul Ioan Popa, unul dintre românii care consideră că vaccinarea este soluția pentru a ne proteja și a învinge pandemia, a explicat pentru Express de Banat cine sunt, în opinia sa, principalii vinovați pentru faptul că România este la coada clasamentului în privința imunizării.

Pe primul loc se află informațiile răspândite pe rețelele de socializare, pe care nimeni nu le verifică, ci le consideră adevărate. „Este așa o hemoragie de informații care se perindă pe Facebook, pe Instagram, pe toate canalele. Nu mai discut că sunt și canale de mass-media care din goana după senzațional aduc tot felul de demenți care au opinii și atunci oamenii sunt debusolați de-a dreptul.”, spune Ioan Popa.

Un alt factor important în eșuarea campaniei de vaccinare a fost chiar Biserica. „Eu sunt un om credincios, sunt creștin ortodox, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să credem în știință. Îmi permit să spun că inclusiv Biserica are o vină în ceea ce se întâmplă astăzi în România pentru că oamenii Bisericii nu au avut o atitudine tranșantă în această situație, deși știința este cea care ne-a adus unde suntem astăzi. Biserica nu a îndemnat credincioșii să facă ceea ce trebuiau să facă.”, este de părere primarul Reșiței.

Nici mediul politic nu a acționat așa cum ar fi trebuit, spune Ioan Popa, evitând să menționeze evenimentele politice sau declarațiile din această sferă care au descurajat vaccinarea. „Și oamenii politici din România au greșit. În perioada mai-septembrie a existat o anumită relaxare. Se specula că, odată cu răcirea vremii, o să apară o recrudescență a acestei pandemii. N-au simțit-o oamenii politici la vremea respectivă. Cred că ar trebui să ne-o asumăm cu toții ca o greșeală a noastră.”

Primarul Reșiței consideră că românii ar trebui să creadă mai mult în știință și să privească spre alte state care au rate ridicate de imunizare. „E bine să facem ceea ce știința aduce la suprafață. Eu nu cred că danezii, olandezii sau germanii, suedezii au fost niște imbecili. Am ajuns de râsul lumii, se fac glume că Bill Gates a avut un plan prin care să ucidă pe toată lumea, în afară de români și de bulgari.”