Fritz, acuzat că are un plan de degradare a Timișoarei: „Mi-e groază de ce va urma”

timisoara

Administrația Fritz este acuzată de către deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean că are un plan de degradare a Timișoarei, în condițiile în care la un an de la preluarea mandatului, noul primar nu ar fi realizat nimic. „Mi-e groază de ce va mai urma”, semnalează parlamentarul liberal.

Dominic Fritz conduce Primăria Timișoara de un an, dar nu a făcut public niciun bilanț de activitate. În schimb, deputatul PNL Ben Oni Ardelean a ținut să facă o caracterizare a modului în care este condusă Primăria Timișoara, folosind cuvinte dure. Parlamentarul de Timiș este nervos după ce Timișoara nu a participat la un eveniment important organizat în Dubai, în condițiile în care va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Distruge, dezbină, oprește orașul în loc și plângi cu lacrimi false pe Facebook- pe scurt, activitatea administrației Fritz, la un an de mandat. În acest weekend, în Dubai, la cel mai mare salon expozițional din lume, are loc, sub patronajul Comisiei Europene, „The European Capitals of Culture at the Italian Pavilion of Expo 2020 Dubai”. O ocazie excelentă pentru promovarea orașului, a proiectului câștigat cu multă trudă și aruncat la coșul de gunoi de către actuala administrație, pentru consolidarea de noi parteneriate și relații cu factori importanți de pe scena politică, administrativă și antreprenorială a lumii. M-am documentat bine înainte, iar dintre toate viitoarele capitale europene ale culturii, doar un singur primar a refuzat invitația de participare a orașului său la conferințele tematice. Ghiciți cine…”, a afirmat Ben Oni Ardelean.

Parlamentarul liberal susține că, în acest moment, Timișoara este victima unui „boicot intern” și că riscă să se transforme într-un oraș de provincie sub conducerea lui Dominic Fritz.

Timișoara Capitală Europeană a Culturii se află într-un pericol iminent. Dacă până nu demult îi consideram doar amatori, încep să mă conving că totul face parte dintr-un plan de degradare a orașului. Este imposibil ca un grup de oameni doritori de bine, indiferent de amatorismul lor, într-un singur an, să nu poată furniza un lucru bun sau o schimbare, oricât de mică, în comunitate. Timișoara este victima unui boicot intern. Mi-e groază de ce va mai urma în următoarea perioadă. Fără o unitate a întregii comunități, vom trăi pe pielea noastră tranziția de la cel mai dinamic oraș al României, la un biet oraș de provincie. Până aici”, a declarat Ben Oni Ardelean.