Primăria reziliază contractul cu firma care întreținea două cimitire din Timișoara. Principalul motiv: încasarea unor tarife mai mari decât cele aprobate

Administrația locală a reziliat unilateral contractul de concesiune încheiat în urmă cu un an cu societatea Casa Funerară Octavian și Adi SRL care presta servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe strada Rusu Șirianu. Pe numele societății, timișorenii au depus mai multe plângeri. 

În urma plângerilor oamenilor, Direcția de Patrimoniu din Primăria Timișoara a făcut mai multe adrese către concesionar, în care l-a atenționat cu privire la faptul că nu respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, încasa tarife mai mari decât cele aprobate.

„Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor.”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Tabără a mai spus și că va milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele.

„Susțin cu putere capitalul privat, este singura modalitate prin care societatea se poate dezvolta. Totuși, mediul de afaceri și oamenii care își asumă un caiet de sarcini trebuie să își asume și respectarea contractelor ad litteram. În afară de respectul pentru cetățeni, în situația dată, vorbim și de memoria celor dragi care se odihnesc pe veci în aceste cimitire.”, a explicat viceprimarul.

Societatea concesionară Octavian și Adi S.R.L. va asigura continuitatea serviciului din cele două cimitire până la organizarea unei noi proceduri de licitație.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Tabără, nemulțumit de societățile care administrează cimitirele din oraș: „Dacă nu se respectă caietul de sarcini vom merge până la rezilierea contractelor”