Viceprimarul Tabără, nemulțumit de societățile care administrează cimitirele din oraș: „Dacă nu se respectă caietul de sarcini vom merge până la rezilierea contractelor”

Liberalul Cosmin Tabără a inspectat 4 dintre cele 6 cimitire care sunt administrate de municipalitate, iar în două dintre acestea a identificat o serie de nereguli în ceea ce privește respectarea condițiilor stabilite cu societățile concesionare. 

Cele mai multe nereguli au fost găsite în cimitirele din Calea Șagului și Buziașului. În Șagului au fost vandalizate morminte, sunt rampe de gunoi clandestine și au loc lucrări de extindere fără autorizație la o capelă. Poliția locală a sancționat concesionarul care a demarat lucrările la capelă și a dispus oprirea acestora.

leader board 728 x 90 px

„Pe Calea Buziașului, cea mai mare problemă este cu o parcelă unde s-a format o rampă clandestină de gunoi, unde se depozitaseră chiar și televizoare, resturi din construcții, un cărucior pentru copii, cartoane etc. Gardul care rămăsese incomplet de la o lucrare anterioară a fost repoziționat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparată. Am solicitat concesionarului să amplaseze, suplimentar, containere și pubele. Sunt doar o parte dintre sesizările de pe teren, activitatea de verificare a activităților din cimitire continuă. Atenționez că, dacă nu se respectă caietul de sarcini de către societățile concesionare, vom merge până la rezilierea contractelor. În cel mai scurt timp, trebuie rezolvată problema rampelor de gunoi și amplasarea de containere pentru colectarea selectivă.”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Tabără le-a mai cerut concesionarilor să asigure paza cimitirelor, potrivit contractelor încheiate cu municipalitatea.