Pe președintele Dunca l-a luat gura pe dinainte! „Este foarte grav!”

Din prea multă viteză, Romeo Dunca a dezvăluit în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin că a atribuit anumite lucrări unor firme înainte ca acestea să urmeze procedura legală sau să fie aprobată finanțarea!

Președintele CJ a fost obligat să exemplifice care sunt proiectele pentru care solicită realizarea unor studii de fezabilitate, studii pentru care a cerut consilierilor județeni să aloce 1,5 milioane de lei. „Dăm 15 miliarde de lei pentru studii de fezabilitate. Nu înțeleg graba asta. Ce studii facem?! Trebuie să știm și noi ce studii plătim cu acești bani. Nu putem aloca pur și simplu o astfel de sumă fără să știm ce studii facem, pentru ce proiect”, a intervenit consilierul PSD Ioan Crina înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus votului.

Replica lui Romeo Dunca i-a lăsat paf pe toți cei prezenți, conștienți de implicațiile pe care le pot avea mărturisirile sale. „Sunt 1,5 milioane de lei pentru studii de fezabilitate, DALI și cheltuieli necesare implementării proiectelor pe fonduri europene și guvernamentale. Sunt studii la toate proiectele la care noi am început lucrul. E adevărat că am putea să așteptăm încă o lună, două sau trei, un an sau doi, dar dacă vrem să participăm la cursa accesării de fonduri europene sau guvernamentale trebuie să ne luăm măcar adidașii în picioare. Deja lucrăm și deja avem constructori, avem societăți cu care am vorbit, le-am promis că vom găsi sursa financiară și le-am determinat să înceapă într-un fel lucrul. Neoficial, pe diferite teme, pe drumuri județene, sunt foarte multe lucrări pe care vrem să le facem. Am considerat că e important să câștigăm timp”, a spus președintele Dunca.

leader board 728 x 90 px

Ioan Crina a taxat imediat imprudența șefului CJ: „Vă rog să nu mai spuneți niciodată că ați vorbit cu firme dinainte. Este foarte grav!” Practic, social-democratul l-a oprit la timp, înainte să mai spună ceva pentru care ar putea fi chemat să dea explicații.

Lui Romeo Dunca i s-a mai cerut ceva înainte să se treacă la vot. Să garanteze că se vor face studii de fezabilitate pentru investiții care chiar au o șansă de a fi realizate. „E adevărat că putem face studii și să nu ne finanțeze nimeni!”, a fost răspunsul președintelui CJ Caraș-Severin.