Viceprimarul liberal, pe lista dorințelor de Crăciun a primarului Dominic Fritz

Primarul Timișoarei a declarat că își dorește ca cel de-al doilea viceprimar al orașului, din partea liberalilor, să fie votat în preajma sărbătorilor de iarnă. „Este pe lista mea, ce îmi doresc de Crăciun. Poate va fi un cadou întârziat.”, a spus Dominic Fritz. 

Nici la aproape trei luni de la alegerile locale, liberalii și cei de la USR PLUS nu au reușit să se pună de acord cu privire la formarea de majorități în județul Timiș. Timișoara funcționează cu un singur viceprimar, votat din rândul consilierilor USR PLUS, iar Consiliul Județean Timiș funcționează fără cei doi vicepreședinți. Există doar promisiuni cu privire la încheierea unor înțelegeri.

CITEȘTE ȘI: PNL și USR PLUS bat palma, în Timiș. Până la Revelion

Consilierii locali au aprobat, în ședința de marți, schimbarea organigramei Primăriei Timișoara. Fără restructurări, până anul viitor, însă cu adăugarea a patru posturi de consilieri personali pentru fiecare dintre cei doi viceprimari. Acești consilieri nu vor avea statut de funcționari publici, iar mandatul lor se va încheia odată cu cel al viceprimarului, conform Codului administrativ.

„O să fie o restructurare a primăriei la anul. Aceasta nu e o restructurare pentru că nu au trecut șase luni de la ultima restructurare. Trebuie adăugate posturile de consilieri personali, altfel e greu să conduci cum trebuie. Ruben (n.r. Ruben Lațcău, viceprimarul USR PLUS al Primăriei Timișoara) are în subordine peste 100 de persoane și mi se pare normal să primească instrumentele necesare. La anul vom vedea sub linie că organigrama primăriei va fi mai suplă ca acum. Un al doilea viceprimar este pe lista mea ce îmi doresc de Crăciun, poate va fi un cadou întârziat, dar sper să începem anul nou cu doi viceprimari.”, a spus Dominic Fritz.

La rândul său, Ruben Lațcău a afirmat că viitorii săi consilieri personali nu vor fi numiți din rândul partidului care l-a susținut în funcție.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ce vă pot asigura e că niciunul din oamenii pe care vreau să-i angajez consilieri personali nu vor fi membri de partid. Aceasta e o promisiune pe care o fac publică. Vor fi oameni care vor avea roluri tehnice de suport pe o direcție sau în raport cu relația mea cu administrația mea sau cetățenii. Salariile sunt reduse pentru astfel de consilieri și asta este o piedică pentru oamenii de calitate care doresc să vină în administrație. Cum primarul a reușit să atragă oameni care vin din top management de la privat și vin în primărie pentru un salariu de 3.800 de lei, vin nu pentru bani, ci pentru a se implica în comunitate – așa se va întâmpla și cu consilierii mei. Îmi doresc curând un viceprimar și sper să fie Cosmin Tabără și sunt sigur că el va fi la înțelegerea celor două partide.”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Lațcău a mai precizat că unul dintre consilierii personali pe care îi dorește în echipă va activa pe partea de infrastructură și că are 20 de ani de experiență. A doua persoană va avea un rol pe politici publice și de urmărire a punerii în practică a programului de guvernare locală cu care USR PLUS a câștigat alegerile din 27 septembrie.

Modificarea organigramei a primit votul consilierilor locali. Roxana Iliescu, de la Pro România, a votat împotrivă.


1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/