Sute de profesori timișeni s-au pensionat în acest an. Soluția inspectorului școlar general

130 de profesori timișeni și-au depus cererile de pensionare în acest an, 98% dintre ei la termen, iar restul anticipat. Dintre acestea, 85 de cereri au fost depuse de la începutul anului școlar 2020-2021.

„Numărul lor (n.r. cadre didactice pensionate), din punctul nostru de vedere, este mare. Va fi afectat anul școlar viitor pentru ca au ieșit cadre didactice calificate care nu pot fi înlocuite în timp scurt, chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean face eforturi să aducă cadre didactice calificate. Mai sunt câteva săptămâni până la final de an și ne așteptăm să mai primim cereri de la ceilalți colegi titulari. S-au pensionat profesori foarte buni, de la liceele de prestigiu din Timișoara – Moisil, Bănățean.”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

În funcție de gradul ocupat, 41 de învățători, 24 de educatori, 13 profesori de matematică, 7 profesori de limba și literatura română și 45 de profesori de la disciplinele complementare fac parte dintre cele 130 de cadre didactice care au cerut pensionarea.

Inspectorul școlar general spune că se va adresa în principal tinerilor care finalizează ciclurile de licență și master pentru a suplini lipsa, iar apoi vor fi vizate cadrele didactice care nu sunt titulare.

upt 1000x100