PNL și USR PLUS bat palma, în Timiș. Până la Revelion

untitled design set 970x90 px

Liberalul Alin Nica este convins că până la sfârșitul anului va bate palma cu cei de la USR PLUS pentru formarea de majorități în întreg județul. În privința funcțiilor de conducere de la Primăria Timișoara și de la Consiliul Județean Timiș se poate discuta abia după ce vor fi votați supleanții celor doi aleși demisionari. Adică în cel puțin o săptămână. 

De aproape două luni, liberalii și cei de la USR PLUS discută și negociază funcțiile de conducere la Timișoara și la CJ Timiș. Au existat, de asemenea, neînțelegeri și cu privire la majoritățile potențial formate în alte localități din județ.

„Poate să însemne înainte de Crăciun, poate să însemne și între cele două sărbători. Avem contacte cu cei de la USR PLUS și facem eforturi să trecem peste acele probleme care mai sunt încă în discuție la nivel local, în interiorul județului, astfel încât să ne atingem obiectivul ca până la sfârșitul anului să încheiem aceste negocieri și să avem majoritățile constituite în jurul celor două formațiuni, sub forma pe care am expus-o deja: cu un vicepreședinte de la PNL, un vicepreședinte de la USR PLUS, respectiv un viceprimar la Timișoara din partea USR PLUS, un viceprimar din partea PNL. Și la fel peste tot în județ unde este posibil să facem alianță între cele două formațiuni politice și să ne asumăm că suntem aliați nu doar la Timișoara și în CJ, ci peste tot în județ.”, a explicat Alin Nica.

Liberalul a explicat și că viceprimarul PNL, respectiv cei doi vicepreședinți de la CJT, nu pot fi votați decât după ce vor fi validați supleanții aleșilor demisionari. Consilierul local PSD Sebastian Răducanu a renunțat la mandat după ce a obținut un fotoliu de senator în urma scrutinului din 6 decembrie, în timp ce de la CJT a demisionat Ciprian Bogdan, fiind numit recent secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Nu se pot alege vicepreședinții, respectiv viceprimarii, până când nu vor fi validați supleanții celor doi. Asta va dura probabil o săptămână, însă imediat ce se va finaliza această procedură, eu îmi doresc să nu ne prindă noul an fără completarea celor două instituții cu pozițiile de viceprimari și de vicepreședinți.”, a concluzionat Nica.

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Dominic Fritz pentru liberali: „Acum avem un mandat foarte clar să încheiem cu acest dans ciudat pe care colegii din PNL l-au făcut în ultimele două luni”