Cosmin Șandru, cel mai tânăr parlamentar PNL de Timiș: „Socrul meu face afaceri de 30 de ani. Nu a avut niciodată probleme cu legea. Eu am renunțat la toate afacerile pe care le derulam”

Cel mai tânăr deputat din delegația de parlamentari liberali timișeni, Cosmin Șandru, declară că a renunțat, odată cu decizia privind candidatura sa, la toate afacerile pe care le derula. Șandru spune că își dorește să fie „parlamentarul primarilor” și să facă parte din Comisia de administrație a Camerei Deputaților.  

Candidatura lui Cosmin Șandru la Camera Deputaților a fost contestată de primarul Lugojului. Claudiu Buciu l-a acuzat pe Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, că a pus pe listele pentru parlamentare persoane care fac afaceri cu primari liberali. Buciu preciza, printre altele, și că Șandru, președintele Organizației de Tineret a PNL Timiș, este ginerele omul de afaceri Dumitru Dinulescu, care deține o firmă ce a derulat mai multe contracte cu primăriile din județ.

„Eu îl felicit pe primarul de la Lugoj pentru rezultatul obținut, îi doresc putere de muncă pentru că e nevoie de multă muncă la Lugoj și îl invit să avem dezbateri în forurile statutare ale partidului. Nu am fost niciodată adeptul discuțiilor în partid prin intermediul presei. Cât despre afacerile mele și cele ale socrului meu, socrul meu face afaceri de 30 de ani, aproape de când m-am născut eu, nu a avut niciodată probleme cu legea, au fost verificate toate contractele de către Curtea de Conturi, zero prejudicii tot timpul, iar eu în momentul în care m-am decis să candidez pentru o funcție publică, fiind prima mea candidatură, am renunțat la toate afacerile pe care le derulam.”, a explicat Cosmin Șandru, viitor deputat PNL de Timiș.

Șandru spune că a ajuns candidat tocmai pentru că primarii liberali din județ l-au susținut.

„Îmi doresc să fiu un parlamentar care să reprezinte primarii din județ. Am o datorie morală față de ei, m-au susținut în desemnarea mea ca și candidat și de pe atunci le-am promis că voi un parlamentar foarte activ care se va lupta pentru interesele lor. M-au susținut datorită activității mele din partid. Am fost foarte apropiat de grupul primarilor mulți ani, am muncit în partid împreună cu ei, îmi cunosc și activitatea din interiorul Organizației de Tineret și au fost încrezători în ceea ce voi realiza.”, a declarat Șandru.

Tânărul parlamentar își dorește să facă parte fie din Comisia de administrație, fie să lucreze în cea de mediu: „Vizez două comisii, cea de administrație și Comisia de mediu, însă asta va ține de negocierile pe care le vor duce colegii noștri de la București. Îmi doresc Comisia de administrație pentru a putea ajuta primarii să își dezvolte localitățile, să îi ajut în implementarea proiectelor pe care și le doresc, iar mediul pentru că am avut o firmă de profil, de amenajări peisagistice și am văzut anumite lacune din sistem și cred că aș putea să aduc un plus acolo.”

Carte de vizită

Cosmin Șandru are 32 de ani și de profesie este inginer constructor. A absolvit un master în construcții hidrotehnice, iar primul loc de muncă a fost în cadrul Aquatim (inginer proiectant). Ulterior, liberalul și-a deschis propria afacere. Șandru este membru PNL Timiș din 2007, iar din 2017 este președintele TNL Timiș și vicepreședinte la nivel național.