Mihail Neamțu, după ce PMP a ratat intrarea în Parlament: „Nuca de pe coliva de la căpătâiul partidului a fost candidatura unei doamne care n-avea tracțiune electorală: Elena Băsescu”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Candidatul PMP Timiș pentru Camera Deputaților, Mihail Neamțu, identifică, într-o analiză publicată pe rețelele sociale, șapte erori care au făcut ca Mișcarea Populară să nu intre în viitorul Legislativ.

Neamțu spune că PMP ar fi trebuit să fie o construcție politică „atractivă pentru publicul patriotic, atlantist și pro-european”, „diferită de PNL”. Între greșelile făcute de PMP, în opinia lui Neamțu, se numără atitudinea consilierilor bucureșteni ai Mișcării Populare care au votat proiecte ale administrației Firea, candidatura lui Toader Paleologu la alegerile prezidențiale din 2019 sau faptul că PMP a acceptat posturi în Guvernul Orban sau în companiile de stat, necriticând astfel măsurile luate de liberali. Mihail Neamțu amintește și faptul că PMP nu a susținut public, fără echivoc, redeschiderea economiei, a școlilor și a bisericilor, în contextul pandemiei.

Neamțu vorbește și de favoritism, nepotism și clientelism.

„Pe lângă o mână de candidați onorabili, cu scoruri foarte bune-n Republica Moldova, Maramureș, Bistrița sau Timiș, ne-am procopsit cu anonimi, nulități sau foști condamnați penal. Nuca de pe coliva de la căpătâiul partidului a fost candidatura unei doamne (și a unei mame) pe care o respect, dar care n-avea tracțiune electorală: Elena Băsescu. Oare le-am transmis alegătorilor un mesaj despre meritocrație? A fost gestul politic care a făcut diferența: la 6 decembrie, partidul a coborât sub pragul electoral.”, este de părere Neamțu.

1000x100 (4)

Candidatul PMP invocă și „analfabetismul digital” sau „incoerența doctrinară”.

„Ne-am trezit bătuți pe Facebook (și la vot…) de un partid inventat acum 12 luni, asta pentru că onorabila conducere a PMP n-a înțeles ce înseamnă branding, reacție rapidă, autenticitatea reportajelor live și comunicarea cu efect viral sau creștere organică. Teme emoționale, de la unirea cu Basarabia sau tăierea pădurilor până la jurământul pe Biblie sau protejarea libertăților civile, au fost preluate de George Simion. (…) În loc să fie în fruntea dezbaterii despre libertate, familie și credință, PMP a comunicat haotic și lipsit de inteligență. Mediocru. Căldicel. Unii cu Biden, alții cu Trump. După acțiunile de ridiculizare a Bisericii de către Stânga radicală, n-am avut determinarea să criticăm acțiunile jandarmilor care se năpusteau, la pelerinaje, asupra credincioșilor. Lipsa de imaginație ne-a făcut să nu găsim niciun profesionist din zona medicală, deși de 10 luni doar despre pandemie se discută.”, a opinat Neamțu.

În Timiș, PMP a obținut 5,6% din voturi. La nivel național, PMP nu a atins pragul electoral de 5% din voturi, necesar pentru intrarea în Parlament. La Camera Deputaților a obținut, potrivit BEC, 4,82% din voturi, iar la Senat – 4,93%. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/