Conferință internațională pe tema integrării economiei într-un circuit constant. Ce aspecte vor fi discutate?

În calitate de partener al unui proiect internațional care vizează reinventarea economică a regiunii Balcanilor, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită firmele timișene să participe la o conferință internațională pentru a face schimb de bune practici în afaceri, care să ajute la refolosirea deșeurilor, dar care să și ofere perspective de dezvoltare în ceea ce înseamnă o „economie circulară”.

Axată pe „închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică și o oportunitate care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu pe termen lung. În timpul conferinței vor avea loc sesiuni de discuții, prelegeri, prezentări cu exemple de bune practici, ateliere interactive care vor aborda teme de interes, precum situația balcanică (politici, economie, energie, rolul inovațiilor și antreprenoriatului), compararea cu practicile UE și cele ale altor orașe care folosesc acest tip de sistem circular, importanța reciclării, noi modele de afaceri și o parte teoretică despre marile acte internaționale care vorbesc despre economia circulară – Acordul de la Paris, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Acțiune privind Economia Circulară.

Conferința se desfășoară în perioada 14-15 decembrie, gratuit, iar înregistrarea participanților se face accesând următorul link: https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP. Evenimentul se va desfășura în limba engleză. 

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, proiect la care iau parte Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, CCIA Timiș, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad. Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui model care să fie adoptat de țările balcanice, pentru adaptarea la un viitor verde.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/