Viceprimarii PNL pică unul după altul! Azi, la Oţelu Roşu!

Ruperea USL şi legea migraţiei aleşilor locali provoacă schimbări serioase pe scena politică şi în administraţia publică din Caraş-Severin.

După ce primarii din Băile Herculane, Marga sau Vermeş, dar şi mulţi alţii au trecut la PSD, păstrându-şi funcţiile datorită traseismului politic legalizat pentru o perioadă de 45 de zile, a venit rândul rocadelor la nivel de viceprimari. În foarte multe localităţi cărăşene, la alegerile locale din urmă cu doi ani, USL a funcţionat după formula: primar PSD – viceprimar PNL. Sau invers! Acum, formula perfectă din 2012 nu mai funcţionează aproape niciunde.

Ieri, Consiliul Local Oraviţa a ales un nou viceprimar, în persoana social-democratei Lorena Ion, care i-a luat locul liberalului Nicolae Tudor. Viceprimarul PNL de la Moldova Nouă a picat şi el, chiar înainte de intratea în vigoare a legii migraţiei. Astăzi, a fost rândul Magdei Lungu să-şi ia adio de la funcţia de viceprimar al oraşului Oţelu Roşu. Doar trei voturi au fost pentru preşedinta PNL din oraşul de pe Bistra, în timp ce noul pesedist Dragoş Enache a adunat 12, ceea ce confirmă faptul că PSD-ul a preluat majoritatea în Consiliul Local. ,,Sunt foarte mulţumit din două puncte de vedere, ca preşedinte al Organizaţiei PSD Oţelu Roşu, deoarece rândurile partidului s-au mărit, iar ca primar deoarece, începând de astăzi, nu mai am probleme cu majoritatea în Consiliul Local. Am avut foarte multe piedici din cauză că nu am avut majoritate, am pierdut un proiect sau suntem pe cale să pierdem un proiect cu o investiţie pentru creşă. E un proiect de 220.000 de euro care a fost blocat timp de două luni şi am primit adresă de la Ministerul Muncii că nu am depus la termen, că am depus tardiv. Începând de azi, având majoritate ca grup PSD, stau şi eu fără stres”, a declarat primarul Luca Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

Edilul-şef spune că Magda Lungu şi-a pierdut scaunul de viceprimar nu pentru că nu şi-ar fi făcut bine treaba în postura de al doilea om al oraşului, ci din cauza votului politic în Consiliul Local, care de multe ori a pus piedici unor proiecte importante. ,,Din punctul meu de vedere eu nu am ce să-i reproşez. Magda Lungu nu a înţeles că trebuie să marşeze în primul rând pentru binele oraşului, chiar dacă era totodată preşedinte PNL. Eu nu mi-am dorit schimbarea ei pentru că nu şi-ar fi făcut treaba ca viceprimar, însă eu mi-am dorit o nouă majoritate. De multe ori s-a votat politic, s-au respins proiecte ca să nu facă primarul lucruri bune. De acum încolo proiectele pe care vreau să le fac pentru oraş nu vor mai întâmpina piedici”, a mai spus Mălăiescu.

Comments

 1. Otelurosu says:

  se duce orasu asta pe rapa, fara Magda,, doar cu hotu` e grav

 2. dracula says:

  micky mouse tu esti ? :))))))))))

 3. Adeli` says:

  Sa va fie rusine Magda e o persoana calda, iubitoare, care a ajutat toata lumea din Otelu -Rosu in schimb.. Luca ce a facut? a promis multe si marunte pe cand a pus si el un panou publicitar care nu mai merge si a pus parco-metre in tot orasu` . pentru ce? pentru sa-i bagam lui in buzunar, RUSINE RUSINE RUSINE, a ajuns dinou Enache Dragos sa ne conduca, la functia de viceprimar dupa ce a fost arestat leaderul sau, el sa fie curat? nu oamenilor, e vremea sa ne trezim!! avem 2 hoti in primarie care au de gand sa ne mai fure si sa ne bage in datorii mai mari! nu stiu cum ganditi oameni buni, nu stiu ! imi vine sa ma i-au si sa plec sa-mi las casa parinteasca si sa ma duc dracu din orasu asta !! imi cer scuze pentru limbajul inadecvat dar nu am avut de ales, va multumesc, iar Motanul de Luca Malaiescu sa faca bine si sa-si ieie pisicul de Dragos si sa munceasca si ei, nu doar sa stee si sa faca bani din Banii STATULUI !! RUSINE

 4. pe surse says:

  se zvoneste ca si alti pooliticieni de la PNL si PDL care detin functii de conducere(directori,sefi servicii,sefi birouri,alti sefi si sefuleti) in/la deconcentratele din judet,primarii,scoli,spitale,institutii subordonate ministerelor nu vor sa ramana cu “dintii la gard” dupa ce au ros ciolanul ani de zile in guvernarile anterioare, cand partidele lor erau la putere si i-a “uns” in functii pe baza unor simulacre de concursuri. PSD-istii mai asteapta o tura,doua,trei,acum sunt preocupati de campania electorala,sunt preocupati de victoria candidatului lor,nu de banalele locuri de munca pentru ei si membrii familiilor lor.