A fost sau nu complot la alegerile europarlamentare între Torma şi PSD? Luminiţa Jivan: „Am primit, așa, un pic de sprijin”

Pasul făcut de fostul primar liberal, Adrian Torma, spre PSD bulversează din nou scena politică din Caraș-Severin, oamenii oscilând între a-i da dreptate președintelui PNL, Marcel Vela, care a afirmat în nenumărate rânduri că excluderea din partid a primarului de la Moldova Nouă nu are la bază ridicarea mingii la fileu adversarilor sau a-l crede pe cuvânt pe Torma. Acesta din urmă susține că a găsit în familia social-democrată mai mult sprijin pentru binele comunității.

Privitor la campania electorală dinaintea alegerilor din 26 mai, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a dezmințit orice complot între echipa pe care o conduce și edilul Torma, triumful roșiilor în orașul de la malul Dunării fiind pus pe seama muncii în echipă a Organizației PSD Moldova Nouă: „Nu pot să spun că la alegerile europarlamentare a funcționat un complot. PSD și-a făcut foarte bine treaba acolo, dar nu pot să nu recunosc că, probabil, am primit, așa, un pic de sprijin”, a ținut să scoată în evidență Jivan.

Referitor la motivul pentru care i s-a arătat ușa din dos a PNL, primarul Torma spune despre fostul său președinte că deține abilități de necrezut atunci când vine vorba de a convinge un grup de oameni, edilul arătând în același timp că disputele în tabăra liberalilor nu par să se fi estompat: „Președintele PNL, Marcel Vela, este o persoană extrem de abilă și folosește tot felul de tertipuri pentru a convinge un grup de oameni că ceea ce crede el aia e și bine. Ca dovadă să nu credeți că s-au estompat conflictele. Oamenii care poate și-au dorit și acolo o reformă, cum s-a-ntâmplat în PSD, prin lupta pe care a dus-o doamna deputat cu o echipă de primari, poate că nu strica să se-ntâmple și în celălalt partid”.

De la replici tăioase la adresa fostului său președinte de partid, Torma a trecut la diplomație, acesta atrăgând atenția că nu-i poartă pică lui Vela, că tot ce a fost în trecut trebuie să rămână acolo, el fiind nevoit să se focuseze în momentul de față doar asupra timpului prezent și a mișcărilor viitoare pentru a răzbi în materializarea lucrurilor promise comunității pe care o gospodărește: „Marcel Vela, din punctul meu de vedere, să demonstreze că poate fi un lider care să unească acolo o echipă. Eu îi doresc sănătate. Nu cred că mai merită să mă uit în spate. Merită să mă uit azi în prezent și în viitor. Pentru mine, cel puțin deocamdată, el e un subiect la diverse”, a mai punctat șeful administrației publice locale de la malul Dunării.