PSD atrage aleși locali la Oravița și recâștigă majoritatea în Consiliul Local

Trei consilieri locali din orașul Oravița, unul PDL și doi PNL, au ales să părăsească partidele pe listele cărora au fost aleși. Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2014 care permite aleșilor locali să opteze până în 17 octombrie pentru un alt partid își produce efectele și mai are 17 zile la dispoziție.

Ședința de luni a Consiliului Local Oravița a consemnat o schimbare a balanței politice după ce trei consilieri locali au uzat de prevederile  OUG nr. 55/2014, optând pentru alt partid sau rămânând ca independenți. Potrivit publicației online voceaoraviței.ro, este vorba de consilierii locali Ghenadi Dumitru, ales pe listele PDL-lui, Barbeș Daniela, aleasă pe listele PNL -ului și Novăcescu Adrian ales pe listele PNL-ului. Conform aceleiași surse, în cazul consilierului local Ghenadi Dumitru lucrurile erau cât se poate de clare, domnia sa fiind exclus din PDL, ordonanța salvându-i in extremis mandatul de consilier local, consilierul optând să se înscrie în organizația PSD Oravița și totodată alăturându-se grupului de consilieri locali ai PSD-ului. Prin acest „transfer”, USD -ul reușește să-și restabilească majoritatea simplă în consiliul local. Ceilalți doi consilieri, aleși pe listele PNL, au optat să rămână independenți.

Nu văd coagularea dreptei fără Tăriceanu și consider că după ce apele se vor limpezi adepții liberalismului pursânge se vor alătura lui Călin Popescu Tăriceanu”, și-a motivat decizia Daniela Barbeș. Așadar, cei trei consilieri care au demisionat din partidele pe listele cărora au fost aleși, provin din Alianța Creștin Liberală, care a mai rămas cu doar patru consilieri în Consiliul Local Oravița, pierzând astfel majoritatea în Consiliul Local și totodată și funcția de viceprimar, deținută până ieri de către liberalul Nicolae Tudor.

Am pierdut astăzi o bătălie, însă nu și războiul”, a sintetizat situația de ieri președintele interimar al Organizației PNL Oravița, consilierul local Miloș Ion.

Sursa: voceaoravitei.ro

Comments

  1. PDL-ul de mai bine de un an si jumatate in judetul Caras Severin este in dizolvare datorita amatorismului conducatorilor noi impusi de la centru . Alipirea de fostii colegii , a produs dizolvarea finala cu tot sprijinul filozofilor .Este trist dar foarte adevarat , si judetul nostru avea oameni mai competenti decit vinicici , sau poate asta s-a dorit , dastramarea unui lucru bine facut .