Apel la solidaritate și neuitare: mâine este ziua persoanelor vârstnice

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se serbează anual pe data de 1 octombrie. Instituțiile cărășene marchează ziua printr-o serie de activități menite să bucure oamenii care au adunat în bagajul vieții numeroși ani.

Cine n-are un bătrân să și-l cumpere! – spune un vechi proverb românesc care pune valoare pe experiența, dar și frumusețea conviețuirii alături de un om trecut prin viață… cu bunele și relele, cu ușurințele și greutățile care vin inevitabil cu trecerea timpului.

Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș – Severin va inaugura mâine un colț de informare în incinta Complexului de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reșița. „Prin intermediul unui parteneriat încheiat între cele două instituții, trei sute de volume, două calculatoare, un video–proiector și un ecran de proiecție vor fi puse la dispoziția persoanelor aflate în complex, completând fondul de carte existent deja și asigurând accesul la lectură, la informație, la actul de cultură, în general. În cadrul manifestării, care va avea loc miercuri, 1 octombrie 2014, începând cu ora 15.00,  publicistul Titus Crisciu, aflat la ceas aniversar, va prezenta celor prezenți cea mai recentă ediție editorială «Cu drag, Titus». Este o primă întâlnire dintr-o serie de manifestări pe care ne-am propus să le organizăm lunar, pentru a capta interesul unor persoane care au nevoie de comunicare și socializare”, a precizat managerul bibliotecii județene, Clara Maria Constantin.

Ziua Persoanelor Vârstnice este sărbătorită și de elevii care vor merge în vizite la căminele care găzduiesc bătrâni în diferite localități din Caraș-Severin. Vor fi mici spectacole, se vor oferi mici daruri.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Și o parte a beneficiarilor Centrului pentru persoane vârstnice din Reșița vor participa la o acţiune susţinută de copiii de la Centrul de Zi „ABC”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Acţiunea are loc la Centrul de Zi „ABC”, anunță Primăria Reșița. 

Cât despre organizația care îi reprezintă pe vârstnicii județului, Liga Pensionarilor din Caraș-Severin, aceasta a organizat deja vineri, în avans de ziua internațională, o întâlnire și un bal la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, a anunțat președintele Ligii, Dumitru Ursu.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/