Vicepreședintele Popovici încearcă o tocmeală cu legea. După întâlnirea de gradul IV cu… conflictul de interese! [VIDEO]

Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, îi răspunde colegului Ioan Cojocariu, care l-a acuzat fățiș de conflict de interese și de manevre prin care ar fi încercat să ascundă această situație în care s-a aflat.

„Poate mă veți întreba de ce nu i-am răspuns în plen. Eu nu îmi permit să transform ședința de Consiliu Județean în bâlci, așa cum domnul Cojocariu o face! Domnul Cojocariu, deși este de la opoziție, aici dezinformează. Este dezinformare, nu opoziție! În ceea ce mă privește, din 2016, de la alegerile locale, domnul Cojocariu mă atacă.

Într-adevăr s-a făcut o greșeală, dar vă rog să vă gândiți că sunt trei acte normative (Legea 215, Legea 393 și Noul Cod Penal) unde apare noțiunea de «conflict de interese». Deși două legi limitează conflictul de interese la rudele de gradul II, o a treia le contrazice și îl extinde până la rudele de gradul IV. Iar pentru a nu fi interpretată o decizie, am hotărât să depun plângere prealabilă pentru acea HCJ.

Dar nu este niciun conflict de interese pentru că nu există niciun «interes patrimonial». Prin acea HCJ se făcea doar o propunere, ce urma să fie votată în AGA abia luna viitoare. Dar l-aș întreba pe domnul Cojocariu, care și-a făcut o practică în a dezinforma în ceea ce mă privește, este vreun consilier județean PNL în aceeași situație, a conflictului de interese? Eu spun că da”, susține vicepreședintele Ionuț Popovici.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Județean a reluat votul pentru Aquacaraș! Cu Popovici acoperit de Hurduzeu! Conflict de interese şi abuz în serviciu?