30 de milioane de euro pentru Consiliul Județean Caraș-Severin! Hurduzeau vrea măcar două drumuri modernizate!

Președintele administrației publice județene și-a făcut deja calculele preliminare după ce Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a anunțat că pe măsura SUERD poate accesa până la 30 de milioane de euro!

Judeţele riverane Dunării își pot reabilita şi moderniza drumurile, suma totală pusă la bătaie fiind de 230 de milioane de euro. Valoarea minimă eligibilă este de un milion de euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 30 de milioane de euro, cu excepția proiectelor care se realizează în parteneriat între mai multe unități administrativ-teritoriale – județe, caz în care valoarea maximă eligibilă este de 40 de milioane de euro. Sunt finanțate activități de modernizare a infrastructurii rutiere – drumuri județene, care asigură conectivitatea directă sau indirectă le rețeaua transeuropeană de transport TEN T.

De această oportunitate e pregătit să profite și Consiliul Județean Caraș-Severin. „Știu despre ce este vorba, dar încă nu a apărut Ghidul solicitantului. Când apare, cu siguranță depunem proiecte. Avem drumuri județene care s-ar încadra în situația asta. DJ571 Ciuchici – Sasca Montană – Cărbunari – Moldovița – Moldova Nouă și 571A Moldovița – Gîrnic – Sichevița – Gornea sunt primele pe care le avem în vedere. Astea s-ar preta la finanțare pe SUERD. Din acest motiv nici nu au fost incluse aceste drumuri pe PNDL”, a declarat președintele Silviu Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.