Consiliul Județean a reluat votul pentru Aquacaraș! Cu Popovici acoperit de Hurduzeu! Conflict de interese şi abuz în serviciu?

Miza extrem de mare și sutele de milioane de euro din proiectele cu finanțare europeană implementate de companie agită puternic spiritele în Consiliul Județean Caraş-Severin. Ioan Cojocariu crede că se comite abuz în serviciu.

Alegerea celor șapte membri ai Consiliului de Administrație al societății Aquacaraș a aprins, din nou, ieri, spiritele în Consiliul Județean Caraș-Severin. Președintele Silviu Hurduzeu a reintrodus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind alegerea celor 7 membri ai Consiliului de Administrație al Aquacaraș, după ce au fost depuse două plângeri prealabile cu privire la proiectul de hotărâre adoptat anterior.

Și aici am prima problemă, în a vă spune cine a făcut aceste plângeri/reclamații administrative. Dacă este să-l ascultăm pe Ioan Cojocariu, atunci acestea au fost depuse de către avocatul Dan Stan, unul dintre candidați, și de către vicepreședintele Ionuț Popovici. Asta deși pe proiectul de hotărâre inițiat astăzi de președintele Hurduzeu scrie: Ionuț Popovici și Dan Stan.

Pentru liberalul Ioan Cojocariu ordinea contează foarte mult și, spune el, potrivit numerelor de înregistrare, cea a lui Dan Stan este prima depusă. Reclamația cu pricina cerea anularea hotărârii de consiliu județean, deoarece rezultatul votului ar fi fost viciat de un conflict de interese sesizat în persoana vicepreședintelui Ionuț Popovici. Acesta ar fi participat la votul secret în condițiile în care pe listă se afla ex-liberalul Aurel Marinescu, rudă de gradul IV cu vicepreședintele CJ, iar legea civilă ar prevede două tipuri de conflict de interese: una pentru rudele de până la gradul II și o alta care extinde conflictul de interese până la rudele de gradul IV, situație în care s-ar fi aflat și pemepistul Ionuț Popovici.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Eu nu știu care și cum, dar la mine reclamația domnului Popovici a ajuns prima, căci a venit și mi-a adus-o personal”, spune președintele Silviu Hurduzeu.

„Abuz în serviciu!”, strigă Cojocariu, care spune că toți cetățenii, indiferent de rang sau funcție, trebuie să aibă parte de același tratament și că, deși este vicepreședinte, actele acestuia ar fi trebuit să treacă tot prin registratură, nu să meargă direct la președinte. Iar, dacă e așa, concluzia lui Cojocariu a fost că, „atunci când au văzut reclamația domnului Dan Stan, și-au dat seama de gravitatea faptei și au început să caute numere de înregistrare, vreun loc liber pe undeva unde să poată înregistra reclamaţia lui Popovici, ca să dezincrimineze conflictul de interese”.

Cu toate protestele grupului liberal, președintele Hurduzeu a repetat pe „idem” scenariul din ședința precedentă, a schimbat modelul buletinului de vot față de cel prevăzut de Regulamentul de Organizare, s-au propus tot 7 membri, PNL n-a votat. doar că, de astă dată, Ionuț Popovici a anunțat sus și tare că nu mai votează și nici nu a votat.

În final, aceleași amenințări cu ancheta penală, cu prefect, contencios, etc…

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/