Vicepreședintele Partidului Verde Moldova Nouă, cu bagajele în faţa porţii liberale?

Ultima sută de metri a alegerilor locale din acest an aduce în prim-plan atât artileria grea a partidelor angrenate în câștigarea scaunului de edil-șef, cât mai ales trădările și transferurile-bombă. Se-ntâmplă și în orașul de la malul Dunării, acolo unde vicepreședintele Partidului Verde, Cosana Străinescu, pare să părăsească rândurile formațiunii conduse de Eugen Băleanu, asta după ce omul de afaceri și-a anunțat oficial candidatura în cursa pentru obținerea celui mai râvnit fotoliu din urbe.

Dacă în urmă cu câteva luni liderul verzilor din Moldova Nouă, Eugen Băleanu, vorbea despre o posibilă alianță cu oamenii conduși de Ion Chisăliță (PNL), opțiunea Partidului Verde pentru Primăria Moldova Nouă, în lipsa pactului politic, fiind omul numărul doi din partid, Cosana Străinescu, astăzi calculul politic arată cu totul altfel.

Cum fostul primar al orașului de la Dunăre a spus „pas” alianței cu verzii, Băleanu, intuind susținerea indirectă a liberalilor pentru reînscăunarea primarului în funcție, Adrian Torma, a hotărât să intre singur în lupta electorală, Cosana Străinescu pierzând astfel ocazia de a-l înfrunta pe actualul edil-șef în data de 27 septembrie, motiv pentru care în interiorul Partidului Verde miroase a trădare.

Lovitura sub centură, spun gurile rele, au determinat-o pe Străinescu să caute alinare în tabăra liberală. Cu toate acestea, pasul gândit spre PNL nu ar reprezenta o mare pierdere pentru Partidul Verde în condițiile în care acesta se pregătește să întâmpine un număr de patru liberali cu vechime, aceștia fiind nemulțumiți de jocurile care se dau în bucătăria internă a Organizației PNL Moldova Nouă.

Contactată telefonic de redactorul expressdebanat.ro pentru a confirma/infirma mesajul de adio lăsat Partidului Verde, Cosana Străinescu nu a fost de găsit. În schimb, președintele verzilor, Eugen Băleanu, a ținut să puncteze: „Nu vreau să comentez pe marginea acestui subiect! Discuții și nemulțumiri există în cadrul fiecărui partid politic. Nu vreau să întrețin un foc care nu a luat foc”.