Chisăliță, chemat în instanță pentru afacerea Delphi! „Orașul a fost blocat pentru următorii 10, poate 20 de ani!”

Moldova Nouă a câștigat prea puțin și doar pentru o scurtă perioadă din afacerea cu americanii de la Delphi deoarece administrația locală s-a „vândut” foarte ieftin și fără nicio garanție sau măsură de precauție!

Primarul Adrian Torma s-a hotărât să rupă tăcerea și să le dezvăluie cetățenilor cum a fost posibil ca societatea americană să plece din Moldova Nouă, dar să rămână stăpână pe hectare de teren și hale din proprietatea orașului. Torma ar fi dorit ca aceste lucruri să se spună cel mult în sălile de judecată, dar văzând că i se pune în spate plecarea americanilor a hotărât să vorbească. „Trebuie să arăt cum s-au dat acele clădiri, cum a fost blocat orașul pe următorii 10 și ulterior 20 de ani! Și nu de către Adi Torma! Pentru că Delphi a plecat, noi suntem astăzi în instanță cu dânșii. Cei care au întocmit contractul, culmea, în 2011, nu au apărat deloc comunitatea. Nu au pus nicio condiție minimală ca în momentul în care clădirile sunt eliberate, pleacă partenerul, să revină la Primărie. Știu foarte bine domnii Chisăliță și Ghiță Sporea. De aici a pornit o mică supărare între mine și domnul Chisăliță. Eu am solicitat ca domnia sa și încă trei consilieri locali de atunci să ne reprezinte în instanță. Nu au vrut niciunul! Acum clamează și merg în fața Delphi și fac poze”, a spus primarul Torma.

1000x100 casa brutarului

Ce să spună Ion Chisăliță, primarul de atunci, candidatul de astăzi, instanței de judecată?! Adevărul, și-ar dori Torma. Acela că s-a făcut o greșeală, că s-au dat acele imobile cu bună credință pentru a se dezvolta o afacere și, implicit, orașul. „Știau clauzele contractuale. Au dat clădirea, dar a fost dată pentru producție, nu pentru depozitare sau să rămână clădirea goală. În momentul acesta nu am nicio pârghie legală, a mai rămas să mă duc la Detroit, de unde sunt. Încă îmi mențin decența să nu intru cu picioarele în trecut”, a adăugat Adrian Torma.