Costinel Ristache, reclamat la ANI!

Membru important în PD-L Caraş-Severin, Ristache conduce Asociaţia Judeţeană de Fotbal, o asociaţie apolitică, în conturile căreia ajung şi importante sume de bani de la bugetul public al judeţului. Agenţia Naţională pentru Integritate a fost sesizată de către fostul şef al fotbalului cărăşean, Adrian Cocoş.

Costinel Ristache nu ar fi putut conduce Asociaţia Judeţeană de Fotbal dacă s-ar fi respectat prevederile FIFA, UEFA şi FRF, organisme ce interzic oamenilor politici să se amestece în sport. Nu ar fi putut fi preşedinte al forului cărăşean nici dacă s-ar fi respectat statutul AJF, aprobat de Adunarea Generală. Incompatibilitatea este legată tot de carnetul de partid pe care îl are Ristache. Printr-un artificiu foarte simplu, însă nevalidat de Adunarea Generală, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin poate fi condusă şi politic, adică de un membru de partid, cum e cazul vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
“Preşedintele trebuie să nu facă parte din niciun partid, este o hotărâre a Adunării Generale. S-a făcut un act, care este o ilegalitate, pentru că nu a fost autentificat şi aprobat în Adunarea Generală, în care s-a modificat o virgulă şi s-a dat alt sens frazei respective. De ce, să-l scoatem din incompatibilitate pe domnul preşedinte, pentru că un organ politic conduce o asociaţie apolitică? Scrie foarte clar că preşedintele nu are voie să facă parte din niciun partid politic, Adunagea Generală aşa a vrut, să nu fie condusă politic, şi uite că este. Voi sesiza ANI”, reclamă profesorul Cocoş.

Nereguli peste nereguli
Fostul preşedinte AJF vorbeşte însă şi de alte lucruri grave care se petrec în mandatul lui Ristache. “Din punctul meu de vedere, întregul Comitet Executiv este ilegal. Comisia de Disciplină a AJF, acest organism jurisdicţional alcătuit din jurişti, trebuie să dea o sentinţă pe bază legală. Apar anomalii. Un club privat organizează un campionat judeţean. Noi nu suntem în stare să luăm banii pe carnete, pe vize, pe legitimări. Cineva este împotriva legii”, a mai spus Adrian Cocoş.
Acesta susţine că statutul este încălcat flagrant şi pentru a demonstra asta mai punctează câteva nereguli grave. “Dacă CFR Era Club, pe care Dan Avram o reprezintă în Comitetul Executiv, nu are Certificat de Identitate Sportivă şi nu există, cum poate să facă parte din Comitetul Executiv? Cum poate lua decizii în numele nostru o echipă care nu are dreptul să stea cu noi la masă? FC Şcolar e reprezentant în Comitetul Executiv ca şi club de utilitate publică a cărui activitate exclusivă e de copii şi juniori, ori acest club nu are doar activitate de copii şi juniori, are şi echipă de seniori. Este ilegal în Comitetul Executiv. Comisia de Disciplină trebuie să se sesizeze, să analizeze aceste aspecte şi să dea un răspuns. Din punctul meu de vedere, Comitetul Executiv a funcţionat ilegal”, a adăugat Cocoş în cadrul Adunării Generale.
Reacţia preşedintelui AJF, Costinel Ristache, a fost dezarmantă. “Presupun că tot ce s-a menţionat s-a consemnat şi o să se precizeze Comisia de Disciplină şi o să primiţi răspunsul”, a afirmat şeful fotbalului din Caraş-Severin şi, totodată, al doilea om în judeţ.

Comments

 1. andrei says:

  foarte bun articol!!

 2. burebista says:

  Burebista
  de 2000 de ani de cand sant eu,asta este cel mai mare clapon utc-ist din cotet.se da dr.in regulamente,dar daca nu i se pun ciorne in fata este un zero barat.din acuzator va devenii acuzat. cand a condus ajf a fost un dezastru total. apropo unde mai e prietenii tai florin serban si camacho.la tine in campionat dadeai banul luai campionatul si la baraje…cucuriguuuu. se lauda cu relatiile lui la frf, dar aia il considera un papagal dar el este un biet cocos, ANI cunoaste toata povestea cu adevarat nu cotcodacelile din cotet de moldovean…….ep1

 3. Un muritor de rand says:

  Mai Burebista, invata sa scrii romaneste.Pentru fiecare exista un Dumnezeu si fiecare asa cum face va fi judecat.Sper Burebista ca te odihnesti bine acolo unde esti , pentru ca pentru oameni ca tine, nu mai este loc pe pamant. Voi da de pomana pentru pomenirea ta.