Schimb de experienţă româno-francez pe saltea

Un grup de şapte luptători din Nice se află zilele acestea la Reşiţa, unde se antrenează alături de sportivii de la Clubul Sportiv Municipal, sub supravegherea lui Adrian Dacica. Sportivii se pregătesc împreună pentru campionatele naţionale de juniori, unde şi unii, şi ceilalţi, speră să urce pe podium.

Pentru al treilea an consecutiv, sala din complexul sportiv Francisc Vaştag este gazda clubului de lupte din Nice. Francezii revin în fiecare an să se antreneze alături de reşiţeni pentru că aici au parte de o pregătire intensă, care-i mobilizează atât pentru competiţiile de acasă, cât şi pentru cele europene. “Nivelul de pregătire e unul intens aici, acesta este unul din motivele pentru care revenim şi pentru seriozitatea clubului. Noi ne-am dori să venim chiar mai des, dar din păcate nu ne permite timpul, pentru că programul federaţiilor este diferit de la ţară la ţară. Acum ei sunt în vacanţă şi am profitat de asta”, a spus Fănel Carp, care este antrenor în Franţa de 12 ani.

Efectele stagiilor de pregătire de la Reşiţa se văd, spune acesta, în performanţele luptătorilor pe care îi antrenează. „Avem doi sportivi care au venit în fiecare an la Reşiţa şi amândoi au participat la Campionatele Europene de Cadeţi şi ambii sunt favoriţi să participe şi la Campionatele Europene, dovadă că efectul acestor stagii se simte. Aici facem două antrenamente pe zi, ceea ce în Franţa nu ne permitem, pentru că sportivii noştri sunt la şcoală. Schimbul de experienţă în ceea ce priveşte stilul de antrenament chiar îşi spune cuvântul”, a mai spus Fănel Carp.

Antrenamentele cu francezii sunt benefice şi pentru evoluţia sportivilor cărăşeni, pe care îi aşteaptă luna aceasta competiţii grele. „Stagiile comune de pregătire sunt foarte utile pentru noi în această perioadă. Ne aşteaptă Campionatele Naţionale, unde cu echipa de juniori sperăm să cucerim măcar o medalie, dacă nu chiar locul I. Luna martie este una foarte încărcată pentru noi. Participăm şi la Campionatele Europene de Seniori cu Roxana Năstruşnicu şi Diana Mudrag. Sperăm ca ambele fete să aibă o evoluţie bună şi să ne reprezinte cu succes”, a declarat Adrian Dacica, antrenorul luptătorilor de la CSM.