Vicele corupt „rupe” în două Consiliul Județean. Scandalos, dar rămâne pe funcție!

Șicanele politice dintre PSD și PNL lasă în continuare „șchiop” județul la nivel de conducere. Social-democrații sunt uimiți că vor trebui să dezbată încă o dată revocarea vicelui, în timp ce liberalii întârzie să îl excludă din partid.

Pe ordinea de zi a ședinței din această săptămână este reintrodus proiectul de hotărâre privind revocarea vicelui Ionesie Ghiorghioni din funcția de vicepreședinte  al Consiliului Județean Caraș-Severin. Așa cum a cerut DNA!

Deși executivul celui mai important for din Caraș-Severin încearcă să își completeze echipa din conducerea instituției, care încă lucrează la cote de avarie, consilierii județeni nu au încheiat șicanele politice. Social-democrații s-au declarat surprinși când au văzut că proiectul de hotărâre a fost reintrodus pe ordinea de zi pentru dezbatere și supunere la vot.

„Am văzut și eu că au introdus din nou proiectul de hotărâre, dar noi ne-am exprimat clar opinia și nu vom reveni asupra deciziei. Voi discuta cu colegii mei și vom vedea cum vom proceda”, a declarat liderul consilierilor PSD din cadrul forului, Ion Spânu.

De această dată, proiectul de hotărâre n-a mai fost inițiat de vicepreședintele Ilie Iova, ci de un grup de 14 aleși. „Inițiativa le aparține consilierilor județeni, 14 la număr de această dată, iar eu sunt obligat să pun proiectul de hotărâre pe ordinea de zi întrucât nu le pot cenzura dreptul la inițiativă. Singura chestiune prevăzută de lege e că nu pot să reiau proiectul în cadrul aceleiași ședințe. În rest, el poate fi reintrodus pe ordinea de zi până la încheierea mandatului”, a declarat Darian Ciobanu, secretatul județului, pentru www.expressdebanat.ro.

Reamintim că, potrivit aleșilor social-democrați, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni trebuie revocat din funcție prin decizia politică a PNL, și nu în plenul Consiliului Județean Caraș-Severin. Consilierii PSD susțin că problema este artificial pasată în plen, dar, chiar și așa, câștigător din șicanele politice iese vicele care în momentul de față are două procese pe rolul instanțelor de judecată. În prezent, nu își mai primește salariul pentru funcția pe care încă o ocupă la județ, dar nu are voie nici măcar să se apropie de instituție după ce a primit mită de la oamenii de afaceri pentru acordarea preferențială a lucrărilor de reparare a drumurilor.

Comments

 1. andy says:

  Vedeti stimati ceteteni din CS ce scarbe va reprezinta? Conteaza ca e Frunzaverde, Mocioalca sau Ghiorghioni? Absolut deloc.

 2. Adam says:

  PNL-istii sunt idioti in solidaritatea lor ca de obicei!Sa fii solidar cu un excroc?!

 3. Podsekalnikov says:

  Cum dracu sa nu se ofileasca Resita si judetu’, cand activitatea consiliului judetean se rezuma la ,,cine ramane sau nu in organizatie”? Cretinilor, oamenii nu unde muncii si voua va arde de politica?

 4. Cetățean says:

  A distrus pădurea la Bucova, a fost prins luând mită, ce altceva mai așteaptă PN(D)L-ul de-l protejează atât? Întreg județul se duce de râpă și conducerii nici că-i pasă. Probabil că se ghidează după vorba lui Caragiale: la vremuri noi, tot noi. Rușine!