Universitatea moare! La Prefectură, la Consiliul Județean se știe?!

Fostul rector al Universității „Eftimie Murgu”, Ion Vela, taxează lipsa de reacție a prefectului județului Caraș-Severin, dar și a Consiliului Județean cu privire la situația dificilă și incertă în care a ajuns învățământul superior din Reșița.

Vela l-a vizitat pe ministrul Câmpeanu ca să-l convingă pe acesta să nu susțină fuziunea universității reșițene cu cea de Vest, din Timișoara, și cu atât mai puțin să permită desființarea ei. Fostul rector susține însă că astfel de demersuri ar fi trebuit să facă instituțiile importante ale județului, care au un cuvânt mult mai greu de spus. „Am tot fost atacat că s-a ajuns în această situație din cauza mea. Eu sunt nemulțumit că nu se implică Prefectura, deși am fost și am solicitat să-și spună părerea. Nu am văzut nicio atitudine din partea Consiliului Județean, când eu știu că pe timpul meu eram obligat să prezint un raport lunar privind situația universității. Dacă actuala conducere a universității a prezentat un raport privind această situație, despre care dânșii spun că e de doi ani de zile, mă întreb: care a fost atitudinea Consiliului Județean?! Conducerea universității nu a informat și nu a colaborat cu autoritățile”, a afirmat Ion Vela.

Acesta militează pentru menținerea UEM deoarece este o universitate pentru regiune, absolut necesară, și se opune fuziunii prin absorbție cu Universitatea de Vest din Timișoara, variantă prezentată ca fiind singura șansă de supraviețuire de către actuala conducere.

Comments

  1. spagar fara acte says:

    Uica Vela , tu iubitor de trasee politice, dansator la toate evenimentele la care ai fost sau nu invitat, ce vrei ACUM?De fapt stim: puterea la UEM, acum pt. ca SF nu mai are aproape nicio influenta,iar doamna lui este , intradevar, penibila!Ia gandeste-te bine, spaga e de data recenta sau era in floare inca de pe vremea ta?Se purta si obiceiul ca daca nu gaseai profesorul acasa, dadeai spaga la …fiica sau fiu(dupa caz) , prietenii stiu de ce!

  2. Podsekalnikov says:

    Domnule Vela, conducatorii judetului CS au o mare durere in fund in legatura cu TOT ce inseamna judet/oras.