Viața într-o localitate carantinată. Care este imaginea de ansamblu?

Cuib de vise 1000x100

Străzi pustii, agenți de poliție care monitorizează intrările și ieșirile din localități și ambuteiaje create la orele de vârf de oamenii care merg la muncă în oraș. Așa arată o zi în una din zonele carantinate din județul Timiș. 

Prima zi oficială de carantină, 5 noiembrie, pentru 13 localități din județ i-a găsit pe șoferi derutați de prezența polițiștilor la ieșirile din localități, după ce Prefectura Timiș a anunțat cu o oră și un sfert înainte instituirea carantinei. În prima zi, agenții nu au dat amenzi, dar au rămas în stradă ca să le spună oamenilor că „de mâine se instituie carantina. Rămâneți acasă pe cât posibil și să aveți declalație în cazul în care părăsiți localitatea”.

Spre seară, pe grupurile de monitorizare a traficului de pe rețelele sociale au apărut fotografii cu ambuteiajele create la intrările în localitățile carantinate.

Foto: Alexandrina Străjescu-Ghișe/INFO TRAFIC Jud. TIMIȘ – localitatea Giroc

STPT job 1000x200

Din 6 noiembrie, străzile au rămas pustii, iar ambuteiaje s-au creat doar la orele de vârf – dimineața până în ora 8.00, când oamenii pleacă la muncă, și după-masa până la ora 18.00, când revin de la muncă. Polițiștii verifică declarațiile pe proprie răspundere semnate de șoferii care intră și ies din localitățile carantinate.

17 localități din Timiș și orașul Sânnicolau Mare au intrat în această săptămână în carantină pentru 14 zile. Acestea sunt: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc, Chișoda, Ghiroda, Dumbrăvița, Moșnița – cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina –, Moșnița Veche și Ciacova cu localitățile – Cebza, Petroman și Macedonia.

Amenzile pentru nerespectarea măsurilor impuse în carantină sunt cuprinse între 500 şi 10.000 lei.

CITEȘTE ȘI: UPDATE Opt localități din județul Timiș intră în carantină! Nunți, botezuri și înmormântări, cu cel mult opt participanți

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/