FOTO. Protest în Piața Victoriei din Timișoara: „Nu vă fie frică, pandemia pică”

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Zeci de timișoreni au protestat duminică după-amiază, pentru aproape trei ore, în centrul Timișoarei față de obligativitatea purtării măștii de protecție. Organizatorii i-au îndemnat pe participanți să renunțe la măști, considerând că restricțiile aplicate în pandemie echivalează cu dictatura comunistă. 

Organizatorii protestului sunt de părere că distanțarea și carantinarea „ne slăbește, ne îmbolnăvește, ne ucide încet, dar sigur, ca individ, ca popor și umanitate.”

Înarmați cu steaguri și pancarte, timișorenii s-au mobilizat la protestul din Piața Victoriei în jurul orei 16. Ei au scandat lozinci precum: „Aici e România, o țară de eroi!”, „Când Dumnezeu este cu noi, suntem o țară de eroi!”„Nu vă e frică, pandemia pică!”, „Sus inimile!”, „Rămâneți demni!”.

„Pentru asta au murit martirii în 89? Ca să ne întoarcem la dictatură? Nu, au murit ca să rămânem liberi în veci de veci. Dumnezeu să ne ajute! Libertate să lăsăm în urma noastră pentru copiii noștri. Amin!”, a spus, de la microfon, unul dintre organizatori. Discursul său s-a încheiat cu „Libertate! Libertate! Libertate!”.

„Dați-vă măștile jos pentru libertatea asta pe care o vreți. Să vă spun scenarii. O să ziceți că sunt nebun. Da, considerați-mă cum vreți voi. Vă vor obliga să purtați mască și în casă ca să vă protejeze pe voi, pe bunici, chipurile că vă îmbolnăvesc ei (n.r, copiii) și atunci copilul va merge la școală și va spune mama, tata, bunicul nu poartă mască. (….) După care, dacă nici atunci nu o să pricepeți, o să pricepeți când vă vor spune la școală copiilor că voi sunteți doar biologic părinții lor, ci că aparțin societății. Și o să vă spună copiii de lângă voi «pa, la revedere părinți»!”, s-a auzit din fața Operei Naționale din Timișoara.

STPT job 1000x200

Participanții la protest sunt de părere că „iubirea vindecă și perpetuează sănătatea, în timp ce frica și promovarea ei ucide, lucru pus eronat pe seama unui virus!”.

Protestul a fost organizat de „Timișoara fără mască”. Potrivit descrierii de pe pagina oficială de Facebook, „Timișoara fără mască” este „pagina oamenilor care spun stop obligativității purtării măștii precum și a vaccinării obligatorii.”

Manifestarea a fost supravegheată de forțele de ordine.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/