FOTO. Stadiul centurii de sud a Timișoarei. Au început lucrările la podul peste Bega din zona Ghiroda

Constructorul centurii ocolitoare de sud a Timișoarei lucrează în această perioadă la noul pod care se va ridica la Ghiroda și la cel din Utvin care va traversa pe deasupra drumul județean din acea zonă. 

Potrivit DRDP Timișoara, echipele antreprenorului Tirrena Scavi au început forajele la culeea 1 a podului care va trece peste Bega, în zona Ghiroda, tot acolo fiind executate și umpluturi cu pământ și lucrări la stabilizarea podețelor.

„În zona localității Moșnița Nouă s-a lucrat la umpluturile cu balast, s-au făcut scarificări, iar terenul a fost stabilizat, stratul de formă din balast cu dorosol. În zona Utvin, la viitorul pasaj peste drumul existent DJ 591 (Timișoara–Sânmihaiu Român), s-a turnat o parte din elevația culeei 2, s-a făcut decofrarea pentru această culee și a început armarea culeei 1, alte lucrări fiind la umpluturile cu balast stabilizat și la demolări, pentru a face loc platformelor pentru foraje.”, au anunțat cei de la DRDP Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Primul strat de asfalt, turnat pe un sector din centura ocolitoare a Timișoarei

Toate punctele unde s-au executat cercetări arheologice au fost închise.

La intersecția cu DN 59 Timișoara-Șag, unde șoseaua de centură va trece peste drumul național, urmează armarea piloților forați, iar în zona Chișoda, la pasajul care va trece peste drumul existent spre Mănăstirea Șag și Poligon, muncitorii au umplut fundațiile culeelor și a pilelor și urmează să se cofreze elevațiile.

CITEȘTE ȘI: Centura de vest a Timișoarei, la faza de studiu de fezabilitate

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Foto: DRDP Timișoara

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/