EROAREA de la Prefectură: carantina instituită în cele 8 localități din Timiș e deja în vigoare de la ora 5. Poliția anunță rutele ocolitoare

Este haos în localitățile din Timiș pentru care autoritățile au aprobat instituirea carantinei. Oamenii au aflat joi dimineață că de la ora 5 măsura a intrat în vigoare, deși oficial a fost anunțată de autoritățile județene pentru data de 6 noiembrie, ora 00. 

În grupurile de pe rețelele sociale, oamenii își pun întrebări cu privire la modelul de declarație pe care trebuie să îl completeze pentru a se putea deplasa. Ei spun că polițiștii care se află la intrările în localitățile carantinate îi informează cu privire la instituirea acesteia.

Într-un mesaj transmis presei joi dimineață după ora 3, Prefectura Timiș anunță că măsura de carantinare a celor 8 localități din Timiș intră în vigoare de azi de la ora 5, nu de la ora 00 din data de 6 noiembrie, așa cum s-a solicitat prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, următoarele localități sunt în carantină pentru următoarele 14 zile: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche și Ghiroda – fără satul Giarmata Vii.

Potrivit Poliției Timiș, rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele: centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului și centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este: DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora”, transmite IPJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Opt localități din județul Timiș intră în carantină! Nunți, botezuri și înmormântări, cu cel mult opt participanți

UPDATE. Precizările IPJ Timiș

„Ca urmare a instituirii carantinării în cele 8 comune și satele aparținătoare, cu excepția Giarmata Vii, polițiștii, jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice în baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, a transmis IPJ Timiș.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/