Primarii din Timiș, obligați să găsească soluții pentru producătorii locali care își vindeau marfa în piețele închise

Piețele organizate în spații închise pun lacătul de luni, iar în acest context primarii localităților din Timiș trebuie să găsească soluții pentru producătorii locali ce își vindeau marfa în acele locuri.

Potrivit celei mai recente hotărâri luată de autoritățile județene, în contextul deciziilor de la nivel național, activitatea piețelor comerciale, a târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte, talciocurilor și activitatea piețelor agroalimentare se suspendă de luni, 9 noiembrie, pe toată perioada stării de alertă.

Este permisă, însă, activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

CITEȘTE ȘI: Noi restricții pentru județul Timiș. Intră în vigoare de luni

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Prefectura le cere edililor locali din județ să dispună măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor agricoli. Astfel, unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020), astfel încât să fie funcționale ca spațiu deschis; acolo unde nu pot funcționa în acest fel, se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în zonele respective; în cazul în care nu există această posibilitate, se vor organiza și autoriza de către autoritățile locale, piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

În Timiș funcționează 11 piețe în spații închise sau semi-închise, dintre care 8 în Timișoara (Iosefin, Piața de Gros –Ovidiu Balea, Badea Cârțan, 700 Timișoara, Dacia, Girocului, Lipovei, Doina). Alte trei piețe sunt în Lugoj, Buziaș și Făget. Pentru aceste piețe se vor lua măsurile necesare asigurării, în continuare, a accesului producătorilor agricoli în vederea comercializării produselor.

„S-a solicitat Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș identificarea unor soluții pentru comercializarea produselor alimentare de origine animală în spații deschise. DSV a trimis o circulară primăriilor în acest sens, urmând ca acestea să pună în practică soluțiile identificate”, mai transmit autoritățile.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/