Noi restricții pentru județul Timiș. Intră în vigoare de luni

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Autoritățile județene au aprobat, duminică, o serie de noi restricții în contextul numărului de îmbolnăviri cu noul virus. Astfel, în Timiș, pe timpul nopții se va interzice circulația persoanelor în afara locuinței, cu câteva excepții, iar operatorii economici își vor desfășura activitatea până la ora 21. 

Noua hotărâre intră în vigoare luni, 9 noiembrie și este valabilă pe toată perioada stării de alertă.

Principalele prevederi

promovare banner maxagro Muzeul TM
  • se instituie obligația pentru angajatorii din sistemul privat, autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare şi subordonare, precum și regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale și societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, cu un număr mai mare de 50 de salariați organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condițiile legii. În situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu și în vederea evitării aglomerării transportului public, instituțiile și operatorii economici publici și privați organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.
  • la nivelul județului Timiș se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-5.00, cu excepția deplasării în interes profesional, pentru asistență personală, tranzită, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor bolnave. Sunt obligatorii declarațiile pe propria răspundere, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator.
  • se instituie pe întreg teritoriul județului Timiș obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00. După ora 21 – activitate de livrare la domiciliu. Excepțiile: farmaciile, benzinăriile, cei care livrează la domiciliu.
  • se suspendă pe întreg teritoriul județului Timiș activitatea piețelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante, a talciocurilor și activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004, precum și în centrele expoziționale, atât în interiorul cât și în exteriorul acestora (cu excepția muzeelor și a galeriilor de artă).
  • se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • se interzice pe întreg teritoriul județului Timiș organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise.
  • se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații   închise și/sau deschise, publice și/sau private.
  • se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.
  • se suspendă activitatea de pregătire fizică în sălile de sport/fitness, cu excepția activităților desfășurate de sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță, în unitățile administrativ teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Potrivit Prefecturii Timiș, în localitățile unde a fost instituită măsura carantinei zonale se aplică prevederile Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pe întreaga perioadă prevăzută în aceste ordine.

În Timiș, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 395 de persoane cu coronavirus. Incidența înregistrată la 14 zile este 6,21.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/