Piața volantă de la Muzeul Satului rămâne deschisă. Anunțul CJ Timiș

Piețele amenajate în aer liber în județ rămân deschise, anunță CJ Timiș. La fel și cea de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde micii producători sunt așteptați și weekendul următor.

„Piața volantă de la Muzeul Satului Bănățean Timișoara NU se închide! (…) Considerăm că menținerea pieței volante este cu atât mai importantă cu cât măsurile necesare de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus au limitat funcționarea piețelor din spații închise, unde, în mare parte, regulile de protecție sanitară nu erau respectate. Roadele toamnei din gospodăriile timișene își vor găsi în continuare locul la Muzeul Satului, cât și în toate celelalte piețe din aer liber din județ. De toate pentru toată lumea!”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

Sâmbătă, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș a cerut redeschiderea pieței volante de la muzeu, considerând că noile restricții echivalează cu o stare de urgență mascată.

„Nu am văzut nicio acțiune concretă până acum sau măcar o atitudine de opoziție fermă din parte «licuricilor» guvernamentali locali, care să vină în sprijinul agricultorilor timișeni și să denunțe măsurile abuzive. Parcă în spațiu deschis eram «safe» până acum… Ca președinte al CJ Timiș, am inițiat în luna iunie un proiect în acest sens, Piața Micilor Producători de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, proiect abandonat după alegerile din septembrie de noua administrație. Cred că e timpul să se acționeze în teren, nu să se stea prin seminarii online, pentru că înainte de avea un Smart City avem nevoie de… Smart People care să mănânce. Consider că Piața volantă organizată de CJ Timiș trebuie redeschisă urgent, pentru că afacerile micilor producători să poată supraviețui în continuare”, a scris Călin Dobra pe Facebook.