Vezi cum vameșii corupți, care împărțeau mita ca-n filme, blochează activitatea la Naidăș!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În Vama Naidăș, angajații au probleme în derularea activității, iar în acest sens șeful obiectivului a făcut sesizări la forurile superioare.

Descinderile DNA din anul 2011 au și acum urmări, din cauză că angajații vizați de percheziții nu s-au mai întors la lucru. Astfel că, la Naidăș, ar fi nevoie de suplimentarea personalului. Cel puțin, asta susține șeful Biroului Vamal Naidăș, Cătălin Zărnescu. „În continuare ne confruntăm cu problema lipsei de personal și chiar dacă numărul angajaților a crescut de la 12 lucrători operativi la 16 lucrători, aceștia nu sunt suficienți pentru desfășurarea în bune condiții a activității și spun acest lucru prin prisma faptului că biroul nostru vamal trebuie să asigure cu personal, 24 de ore din 24, atât biroul vamal Naidăș, cât și Portul Moldova Veche care este primul port de intrare în România și ultimul de ieșire, a spus Zărnescu, prezent la cel mai recent Colegiu Prefectural al județului Caraș-Severin.

În timp ce oficialii de la Vamă solicită ajutor de la Direcția Vamală Timișoara și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara și se fac demersuri pentru angajarea de personal, vameșii săltați în 2011 sunt în plin proces. Deși cei mai mulți dintre aceștia au fost condamnați la ani grei de închisoare, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să pronunțe sentința finală în acest caz.

Deși acțiunea procurorilor DNA a fost una de amploare, aceasta pare să nu-i fi înspăimântat pe cei care supraveghează vamele din județ. Asta, întrucât contrabanda cu țigări încă există, iar arestări în punctul de trecere a fontierei au mai avut loc și după 2011.

CITEȘTE ȘI: Pedepse aspre pentru polițiștii și vameșii corupți de la Naidăș

promovare banner maxagro

Contrabanda din Vama Naidăş e supravegheată video degeaba

Arestări în Vama Naidăş!

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/