Cât costă o lucrare de licenţă la UEM

Scandalul legat de lucrarea de doctorat copy-paste a premierului Victor Ponta îi determină pe tot mai mulţi studenţi să ia atitudine şi să reclame faptul că în aproape toate universităţile din ţară se cumpără examene, lucrări de licenţă sau de doctorat. Unul dintre studenţii reşiţeni a sesizat Parchetul, cel puţin doi profesori de la “Eftimie Murgu” fiind cercetaţi penal.

În urma denunţului unui student căruia i s-ar fi pretins bani în schimbul unei lucrări de licenţă din anii trecuţi, procurorii anticorupţie au descins ieri în mai multe birouri ale universităţii reşiţene. Din surse apropiate anchetei, calculatoarele asistentului universitar Claudia Andrițoi și lectorului Andrea Minda au fost sigilate şi ridicate de către organele de cercetare penală.

CITEȘTE ȘI: Licențe penale la Universitatea „Eftimie Murgu”. Procurorii cotrobăie în birourile profesorilor 

leader board 728 x 90 px

Deocamdată, conducerea Universităţii Eftimie Murgu nu a prezentat un punct de vedere cu privire la cele întâmplate, dar studenţii cu care au stat de vorbă reporterii Express de Banat vorbesc, sub semnul anonimatului, despre o adevărată piaţă a lucrărilor de licenţă. “Pe holurile universităţii se vorbeşte de astfel de lucruri. Eu sunt student la inginerie şi am auzit pe la colegi că un examen costă cam 50 de euro. O lucrare de licenţă am înţeles că se cumpără cu vreo 300 de euro”, a spus unul dintre studenţii reşiţeni. “Eu sunt la master acum, nu am dat niciodată bani, nu mi s-au cerut pentru niciun examen sau pentru licenţă, dar am avut colegi care vorbeau că şi-au cumpărat licenţa. Mai ales cei care lucrau şi veneau mai rar pe la cursuri”, a mărturisit o fostă studentă la “Eftimie Murgu”.

Comments

  1. Chung Norris says:

    Bravo Doina! alles Gute!

  2. fost student says:

    Totul are un pret. Daca este asa ( mai trebuie insa dovedit ) stimabila doamna Andritoi ar trebui sa se specializeze putin la una din filialele ANP din tara .

  3. eu says:

    va apucati sa improscati cu noroi oamenii de o adevarata valoare.de ce?pentru ca sunteti niste frustrati care habar nu aveti ce sacrificii presupune meseria aceasta…si ca sa vedeti ca habar nu aveti ce scrieti, d-na Andritoi e Conf. univ.dr, nu asistent universitar(ceea ce, fie vorba intre noi, nu o sa ajungeti sa fiti vreodata)…S-au gasit “fostii studenti” sa comenteze…ce?si voi…”ziaristii”de nimic…lansati zvonuri lipsite de adevar…sunteti invidioasi ca altii pot ajunge sus si voi nu.pt asta e nevoie de un intelect peste medie…voi nu-l aveti nici macar sub limita…halal articole!